Ga naar de inhoud

Thuiswerken in een tuinkantoor

Werken vanuit een tuinkantoor biedt tal van voordelen die je productiviteit en je balans tussen werk en privé aanzienlijk kunnen verbeteren. Ten eerste creëer je een speciale werkplek die je persoonlijke en professionele leven scheidt, waardoor je minder wordt afgeleid en beter kunt focussen. De natuurlijke omgeving kan ook je mentale welzijn en creativiteit stimuleren, omdat verschillende onderzoeken aantonen dat blootstelling aan de natuur het cognitief functioneren verbetert en stressniveaus verlaagt.

Tuinkantoren zijn op de lange termijn ook kosteneffectief. Zonder woon-werkverkeer bespaar je op transportkosten en tijd. Bovendien voegen ze waarde toe aan je huis.

Tot slot is een tuinkantoor milieuvriendelijk; je verkleint je ecologische voetafdruk doordat je niet meer dagelijks hoeft te pendelen. In dit tijdperk van werken op afstand kan een tuinkantoor een waardevolle investering zijn voor een gezondere en productievere werkomgeving.

Thuiswerken in een tuinkantoor? het kan

Ben je op zoek naar een tuinkantoor om te thuiswerken ? Doe hier snel je aanvraag en ontvang een vrijblijvende prijsofferte van één of meerdere lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in tuinkantoren.

Tuinkantoren op maat

Kantoor in tuin thuiswerk

Tuinkantoor prijzen offerte

Thuiswerken in een tuinkantoor verwijst naar het uitvoeren van je professionele activiteiten vanuit een kantoor in je tuin.

Dit is een vorm van werken op afstand waarbij het kantoor los staat van het huis, waardoor je een aparte en rustige werkruimte hebt. Het tuinkantoor is meestal een klein, op zichzelf staand gebouw dat is uitgerust met alle nodige voorzieningen zoals een bureau, stoel, computer, internetverbinding en soms zelfs een verwarmings- en koelsysteem. Het biedt de voordelen van thuiswerken, zoals flexibiliteit en geen woon-werkverkeer, terwijl het ook een toegewijde en afleidingsvrije werkruimte biedt die de productiviteit en de balans tussen werk en privé bevordert.

Werken vanuit huis in een tuinkantoor

Thuiswerken in een tuinkantoor kan veel voordelen hebben. U bespaart tijd op het woon-werkverkeer, u vermijdt de rompslomp van het kantoor en u kunt werken in een ontspannen omgeving. Een kantoor in de tuin kan ook extra werkruimte bieden wanneer u dat nodig hebt, en het kan een geweldige plek zijn om u terug te trekken wanneer u wat rust en stilte nodig hebt.

In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van het werken in een tuinkantoor, en presenteren we een aantal ideeën voor een tuinkantoor die u kunt overwegen.

Een tuinkantoor is een praktische aanwinst voor uw tuin

Tuinkantoren werden vroeger beschouwd als onpraktische luxeartikelen die huiseigenaren kochten wanneer zij wilden laten zien hoeveel geld zij te besteden hadden of wat voor iemand zij waren. Dergelijke tuinkantoren bestaan misschien nog steeds, maar de meeste tuinkantoren zijn tegenwoordig gebouwd met het oog op functionaliteit in plaats van status.

Gebieden waar tuinkantoren bijzonder populair zijn, zijn onder meer bedrijven aan huis (bv. freelancers, internet marketeers, online winkels, enz.) en digital nomads (die een plek zoeken om te werken, weg van cafés). Veel tuinkantoren zijn ook prima kantoren aan huis.

Geniet van uw tuin zonder afleiding

Als u in een gebied woont waar de tuin groot genoeg is, kunt u zich terugtrekken in een tuinkantoor wanneer u behoefte heeft aan rust en stilte. Veel tuinkantoren laten veel natuurlijk licht binnen maar houden ook wind en regen buiten, zodat u het hele jaar door buiten kunt zitten zonder voortdurend tegen de elementen te moeten vechten. Als u vanuit huis werkt, betekent dit dat werken in een tuinkantoor uw huis rustiger kan maken, want het is niet altijd gemakkelijk om het lawaai en de activiteit in uw huis buiten te sluiten. Wanneer u zich terugtrekt in een tuinkantoor, zijn klusjes zoals afwassen of opruimen minder storend dan wanneer u ze in de tuin zou moeten doen.

Comfortabele ruimte in het tuinkantoor

Veel tuinkantoren zijn gebouwd op een verhoogd terras. Dit betekent dat u van uw tuinkantoor een bruikbare leefruimte kunt maken als het mooi weer is, het hele jaar door als het verwarmd of geïsoleerd is. Als u elk weekend weer aan het tuinieren bent, kan een tuinkantoor u tijd besparen, aangezien de meeste tuinkantoren geen grote bouwwerkzaamheden vereisen, alleen een bouwvergunning als ze groter zijn dan 40 vierkante meter.

Thuiswerken met slechte toegang tot het openbaar vervoer is moeilijk wanneer het weer op korte termijn omslaat – vooral in de winter. Met een kantoor in de tuin dicht bij huis maar er toch los van, kunt u zich gemakkelijk terugtrekken wanneer dat nodig is.

Als u vanuit huis werkt, kan een tuinkantoor ook woonruimte in uw huis vrijmaken – het is dus het overwegen waard.

Soorten tuinkantoren

Net als tuingebouwen zijn tuinkantoren er in verschillende soorten en maten. Net als een tuinhuisje werkt een tuinkantoor zolang je maar genoeg ruimte hebt om verlichting en verwarmings- of koelapparatuur te installeren, het jezelf gemakkelijk maakt met een bureau en stoel, en toegang hebt tot de tuin als dat nodig is. Een tuinkantoor hoeft niet meer te zijn dan een terras waarop u vloerbedekking legt (een gazon zou goed zijn), plus elektriciteit en eventueel een wateraansluiting voor wie het als kantoor gebruikt en niet alleen als toevluchtsoord in het weekend. Indien u dat wenst, kan het tuinkantoor ook worden uitgerust met een kleine, eenvoudige keuken, zodat u niet eindeloos thee en koffie hoeft te drinken.

Het is het uitzicht dat telt

Een van de belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een tuinkantoor is het uitzicht dat u ervan hebt. Als u van plan bent om in uw tuinkantoor te ontspannen of het als een extra eetkamer te gebruiken, dan zal een tuinkantoor met uitzicht de aantrekkingskracht ervan verhogen. Door uw tuinkantoor in de buurt van bomen of struiken te zetten, hebt u altijd iets in de buurt dat groeit, ook al komt er niet veel natuurlijk licht naar binnen. Wanneer u een tuinkantoor plant, moet u ervoor zorgen dat er voldoende ventilatie en verwarming/koeling is om condensvorming op de muren te voorkomen.

Moderne ontwerpen voor tuinkantoren

Tuinkantoren zijn verkrijgbaar als geprefabriceerde tuinkamers, tuinhuisjes en tuinstudio’s, maar ook als tuinhuisjes. Zij kunnen door één man binnen een dag of twee worden opgezet, en het dak is vaak op de grond voor gemonteerd om de montage te vergemakkelijken, een zogenaamd prefab tuinkantoor. De daken zijn meestal gemaakt van onder druk geïmpregneerd hout, aangezien daken van tuinkantoren vaak aan regen zijn blootgesteld. Dit betekent dat ze jarenlang bestand moeten zijn tegen extreme weersomstandigheden zonder te rotten of krom te trekken. Daarom zijn de meeste tuinkantoren ook voorzien van ramen en deuren met dubbele beglazing, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over binnenvallend zonlicht, zelfs niet als het buiten regent!

Indien u meer informatie wenst over tuinkantoor ontwerpen , tuinkantoor types of tuinkantoren in het algemeen, bezoek dan de tuinkantoor pagina’s op deze website, of contacteer ons voor prijsofferte(s) voor een tuinkantoor.

Thuiswerken in een tuinkantoor biedt tal voor voordelen

De toekomst van de werkplek is aan het veranderen.

Thuiswerken lijkt de norm te worden voor veel mensen in België.

De manier waarop we werken is voor altijd veranderd.

Voor het eerst in veel van onze werkcarrières werd thuiswerken het nieuwe normaal.

Degenen onder ons die het nog niet eerder hadden gedaan, moesten heel wat uitdagingen overwinnen en moesten zich aanpassen om zich maar te redden.

Maar nu lijkt het erop dat thuiswerken het nieuwe normaal wordt.

Wij kunnen u helpen met thuiswerken in een tuinkantoor …


Thuiswerken in een tuinkantoor

Thuiswerken in een tuinkantoor


Aanbevelingen voor thuiswerken in een tuinkantoor

Thuiswerken in een tuinkantoor? Maak ruimte

Niet meer loungen op de bank in de woonkamer, of gebogen over de eetkamertafel.

Het is tijd om ruimte te maken om je goed op je werk te kunnen concentreren.

Een studeerkamer of kantoor aan huis is een redder in nood voor mensen in België.

Maar veel mensen hebben thuis gewoonweg geen ruimte voor een kantoor – of de dynamiek van hun huis staat een professionele werkomgeving niet toe.

Als je thuis geen ruimte hebt voor een kantoor, heb je dan al eens overwogen om naar buiten te kijken?

Een kantoor in de tuin, of: een tuinkantoor, kan de perfecte oplossing voor u zijn.

Info: thuiswerken in een tuinkantoor.

Tijd om te investeren in een tuinkantoor

Het ziet ernaar uit dat de manier waarop we werken voorgoed zal veranderen, dus is het tijd om te investeren in de juiste apparatuur om vanuit huis te werken.

Een belangrijke investering is in goed kantoormeubilair.

Bedenk dat kantoormeubilair niet meer is wat het vroeger was.

De benauwend grote leren stoelen en lompe bureaus zijn allang verleden tijd – tegenwoordig zijn er professionele kantoormeubels die passen bij uw stijl, budget en wensen.

Een andere investering die veel mensen doen, is het verbeteren van hun huis om thuiswerken haalbaarder te maken.

Een van de populairste verbeteringen aan huis is de toevoeging van een kantoor in de tuin.

Inrichten om te inspireren

Uw werkruimte moet u inspireren om u te concentreren, zodat u gemotiveerd blijft voor een bevredigende werkdag.

Afleiding maakt uw dag alleen maar langer en de werklast groter.

Het hebben van een werkruimte die helemaal van jezelf is en het inrichten ervan om je aan te moedigen je te concentreren is een geweldige manier om te slagen in thuiswerken.

Een donkere en groezelige hoek van een logeerkamer of een plek aan de eettafel zal je waarschijnlijk niet inspireren tot je beste werk.

Planten zijn een geweldige manier om een kamer zachter te maken en tegelijkertijd overdag voor zuurstof te zorgen.

Foto’s in uw werkruimte geven u iets anders om op te focussen als uw ogen even een schermpauze nodig hebben.

Zorg voor de juiste verlichting en ventilatie

De juiste verlichting en ventilatie in uw thuiskantoor is de beste manier om migraine en hoofdpijn te voorkomen.

Het is belangrijk dat u het lichtniveau in uw kantoor kunt regelen, vooral tijdens de donkere wintermaanden.

Lamellen zijn een goede optie om het natuurlijke licht te regelen, net als tafellampen en richtbare schijnwerpers als daglicht niet genoeg is.

Als u in de buurt van een raam zit, houdt u de kamer fris en voorkomt u dat uw geest beneveld raakt.

Info: thuiswerken in een tuinkantoor.

Gezondheid en veiligheid zijn belangrijk

Als het ernaar uitziet dat u de komende tijd vanuit huis gaat werken, ook al is het maar voor even, is er geen excuus om niet veilig te werken.

De juiste stoel aan het juiste bureau, de juiste hoogte van het scherm en de juiste verlichting – dat geldt thuis allemaal even goed als op kantoor.

Kijk wat u kunt doen om veilig te werken met beeldschermapparatuur.

Stel verwachtingen met uw gezin

Een van de grootste nadelen van thuiswerken is het effect dat het heeft op je gezinsrelaties en je werk-privé balans.

Terwijl iedereen zich zo goed kon aanpassen om samen te werken terwijl het een tijdelijk iets was, nu het meer op de toekomst lijkt, is het waarschijnlijk tijd om je werk-privé balans op orde te krijgen.

Bespreek uw werkschema met uw gezin, zodat zij weten wanneer ze kunnen lachen en spelen, zelfs de ketel kunnen opzetten, zonder iets belangrijks te verstoren.

Probeer uw werk geïsoleerd te houden in ‘een kantoor’ in huis en verspreid het niet over het hele huis, dit maakt het onmogelijk om weg te komen van het werk en u te concentreren op het thuis zijn met uw gezin.


Thuiswerken in een tuinkantoor - prijzen

Thuiswerken in een tuinkantoor – prijzen


Een eigen tuinkantoor als oplossing

Werk-privé balans hersteld

Door los te staan van uw huis betekent ook dat u aan het einde van de dag weg kunt lopen van het kantoor.

Door het fysiek achter u te laten, helpt u het ook mentaal achter u te laten – zo komt u niet meer in de verleiding om na het avondeten uw laptop weer te openen.

Probeer aanwezig te zijn bij uw gezin wanneer u thuis bent, u verdient het allemaal.


Toekomstbestendige investering in uw huis

Een tuinkantoorgebouw is een kwaliteitsinvestering in huis die de waarde van uw woning kan verhogen.

Bovendien hebben tuinkantoren een garantie en zijn ze ontworpen voor een levensduur van 30 jaar.

In plaats van ruimte in uw huis te gebruiken, betekent het toevoegen van bruikbare leefruimte in de tuin dat de dynamiek van uw huis blijft zoals het is – waardoor werk en privé gescheiden blijven.

De beste tuinkantoren zijn volledig geïsoleerd, waardoor ze het hele jaar door comfortabel te gebruiken zijn.

Mocht u uw tuinkantoor in de toekomst niet meer nodig hebben, dan is uw bijgebouw in de tuin de perfecte logeerkamer, fitnessruimte of man cave.

Ideaal: thuiswerken in een tuinkantoor.


Geïnteresseerd in meer informatie over tuinkantoren?

Maak u klaar voor thuiswerken met behulp van een tuinkantoor.

Vraag uw gratis prijs offerte aan voor meer informatie over tuinkantoren.


10 tips voor thuiswerken in een tuinkantoor

Er zijn veel voordelen aan thuiswerken – geen woon-werkverkeer, geld besparen, comfortabele kleding en flexibel werken om er maar een paar te noemen!

Hoewel we allemaal van thuiswerken kunnen genieten, is het ook volkomen normaal om je verveeld, gestrest of angstig te voelen over de situatie.

Het zijn per slot van rekening onzekere tijden.

Het belangrijkste is om te onthouden dat we hier allemaal samen in zitten.

Hier zijn enkele goede tips voor thuiswerken in een tuinkantoor.


Thuiswerken in een tuinkantoor - kopen

Thuiswerken in een tuinkantoor – kopen


1. Afronden & Afsluiten: thuiswerken in een tuinkantoor

De ochtend was een goed moment om jezelf eens goed wakker te schudden en in beweging te komen.

Zonder het woon-werkverkeer kan het moeilijk zijn om gemotiveerd uit bed te komen en voldoende wakker te zijn om aan het werk te gaan.

We raden u aan om zoveel mogelijk uw normale slaap- en waakritme aan te houden, en toch te streven naar een nachtrust van 7 à 8 uur.

Sta op uw ‘normale’ wek tijd op, alsof u naar uw werk pendelt, neem een goed ontbijt, neem een douche en kleed u aan!

Werken in je pyjama is niet echt bevorderlijk voor je motivatie, ook al is het leuk.

Door je geplande pendel tijd in je ochtendroutine op te nemen, heb je meer tijd om je te organiseren voor de werkdag die voor je ligt, waardoor je meer gedaan krijgt.

s Avonds tijdens het woon-werkverkeer kun je je normaal gesproken ontspannen van het werk van de dag, zodat je bij thuiskomst kunt ontspannen.

Als je thuis werkt, probeer dan een deel van de tijd te nemen om je te ontspannen voordat je de rest van je gezin ziet, zodat je je op hen kunt concentreren in plaats van nog steeds aan je werk te denken.

Het draait allemaal om balans!

2. Maak een eigen werkruimte

Het hebben van een eigen werkplek, weg van alle dagelijkse afleidingen thuis, is de sleutel tot productiviteit en waarschijnlijk onze meest aanbevolen top tip voor thuiswerken.

Probeer drukke gebieden in huis, zoals de keuken of de woonkamer, te vermijden en zoek een rustige ruimte waar u zich kunt concentreren.

Zorg dat je alles wat je nodig hebt voor die dag op één plek hebt, zodat je de deur dicht kunt doen en aan de slag kunt.

Pak je laptop, opladers, telefoon, pen, blocnote en flesje water – dan kun je aan de slag.

Deze volledig afgescheiden en speciale ruimte om te werken zorgt voor de perfecte balans tussen werk en privé terwijl je thuis werkt.

Je bent niet thuis, dus er is geen afleiding, en aan het eind van de dag kun je de deur dichtdoen en het kantoor volledig achter je laten.

3. Thuiswerken in een tuinkantoor? Plan uw dag

Thuiswerken geeft je de neiging om meer autonomie te geven aan je werkdag.

Als je het moeilijk vindt om georganiseerd en gemotiveerd te blijven doorheen de dag, waarom dan niet een beetje structuur aanbrengen in je dag alsof je terug op kantoor bent?

Maak lijsten, stel herinneringen en timers in voor taken.

Dit zou u moeten helpen uw tijd op de juiste plaatsen te verdelen.

Zodra u begint met het afvinken van uw lijstjes, zult u het gevoel krijgen dat u meer bereikt dan u dacht.

4. Neem een pauze

Als je van thuis uit werkt is het makkelijk om jezelf te overwerken en het gevoel te hebben dat je altijd beschikbaar moet zijn.

Jezelf wat tijd gunnen om te ontspannen en een pauze te nemen is zo belangrijk om gevoelens van stress te helpen beheersen.

Zorg er om te beginnen voor dat je lunchpauze neemt.

Een lunchpauze van minstens 30 minuten om iets voedzaams en lekkers te eten helpt je gemotiveerd te blijven en een verlies van je energie te voorkomen.

Regelmatige schermpauzes zijn ook belangrijk.

Probeer tijdens je pauzes op te staan en te bewegen.

Het is nog beter om naar buiten te gaan voor wat frisse lucht.

Als je gespannen of gestrest bent, neem dan even de tijd om te mediteren of doe een snelle workout van 10 minuten.

Ik wou dat we nu zo’n fitnesscentrum in de tuin hadden!

Lichaamsbeweging is zo belangrijk voor je fysieke en mentale welzijn, probeer er tijd voor vrij te maken en je zult er vrijwel meteen de voordelen van voelen.

5. Blijf in contact met collega’s

Contact houden met je collega’s is een goede manier om een gevoel van isolement te voorkomen als je thuis werkt.

Als u op de een of andere manier moeite hebt met thuiswerken, zullen uw collega’s dat ongetwijfeld ook zo voelen!

Met elkaar praten is de beste manier om uw mentale welzijn te stimuleren en dat van uw collega’s te bevorderen.

Het is de moderne manier om van werk zowel een sociale als een professionele omgeving te maken, dus plan een gezellig praatje met je collega’s in via de telefoon of een videogesprek.

Een digitale koffiepauze is een geweldige manier om dit te doen!

6. Thuiswerken in een tuinkantoor: stel grenzen

Het bereiken van een goed evenwicht tussen werk en privéleven is altijd de sleutel geweest tot een succesvol leven.

Door thuis te werken vervaagt de balans, want je werk is nu thuis!

Thuiswerken biedt een grote flexibiliteit!

Maar het kan extra stress opleveren als er van je verwacht wordt dat je meer in huis doet terwijl je nog steeds een volledige werkdag moet inplannen.

Probeer een aantal grenzen en verwachtingen met uw gezin of huishouden af te spreken.

Deze communicatie zal iedereen helpen zich meer ontspannen te voelen over dit nieuwe normaal.

Als uw gezin uw schema en verwachtingen kent, zal alles veel gemakkelijker verlopen.

Niemand wil graag zijn kantoor mee naar huis nemen, of zijn gezin laten zien wie hij is op het werk.

Een eigen werkruimte of een kantoor in de tuin helpt u om werk en privé gescheiden te houden.

Dit is de beste vorm van thuiswerken in een tuinkantoor.

7. Stem muziek af op de taak

Nu u geen kantoor meer hoeft te delen met een team, bent u vrij om te luisteren naar de muziek die u wilt!

Maak optimaal gebruik van deze nieuwe controle door uw muziek voor u te laten werken.

Als u uw muziek aanpast aan de taak waaraan u werkt, kunt u echt gemotiveerd blijven en het werk afkrijgen.

Iets upbeat is geweldig voor snelle taken zoals het opruimen van e-mails en het opruimen van je bureaublad, terwijl muziek zonder tekst het beste is voor taken die schrijven of extra focus vereisen.

8. Denk op lange termijn en maak u klaar

Thuiswerken is misschien het nieuwe normaal.

Het is misschien tijd om na te denken over het maken van meer solide verbeteringen aan uw thuis werkomgeving om het goed te maken voor de langere termijn.

Langdurig werken in een ongeschikte omgeving is slecht voor uw gezondheid, dus investeer snel in zaken als een goede bureaustoel, geschikte verlichting, temperatuurregeling of in verstelbare bureaus.

Misschien is een koffiezetapparaat nodig om je het gevoel te geven dat je in een echt kantoor zit!

Probeer je kantoorruimte in te richten in jouw stijl en voeg wat foto’s en ornamenten toe.

Dit is een goed idee om je ogen iets anders te geven als je opkijkt van je scherm, waardoor je minder vermoeide ogen krijgt.

Als je thuis geen ruimte hebt voor een eigen kantoor, heb je dan misschien ruimte in de tuin?

Een tuinkantoor is een geweldige manier om thuis extra ruimte te creëren en is de perfecte omgeving om u op uw werk te concentreren.

Onze gebouwen zijn ook volledig geïsoleerd voor gebruik het hele jaar door, zodat u het warm houdt in de winter en comfortabel in de zomer.

Ook verwarming behoort tot de standaard uitrusting, zodat u het ook in het koudste weer aangenaam warm hebt.

9. Thuiswerken in een tuinkantoor? Denk eraan, je kan het

Onthoud dat dit een ongewone situatie is en dat dingen niet normaal zullen aanvoelen.

Wees aardig voor jezelf en erken dat je misschien niet zo productief bent als je normaal zou zijn.

Wees realistisch over wat je kunt bereiken gezien de omstandigheden, en ontspan wanneer je werk klaar is.

De belangrijkste tips voor thuiswerken op dit moment zijn: we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Deze ongewone situatie zal niet normaal aanvoelen en het zal lang duren voor u eraan gewend bent.

Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en ga zo goed mogelijk door.

Productiviteit en motivatie zullen schommelen en dat is normaal, vooral in deze onzekere tijden.

Wees realistisch over wat u kunt bereiken en zet uzelf niet onder druk om meer te doen dan u kunt.

Zoals we hierboven hebben besproken, zal het stellen van grenzen en het plannen van je dag ervoor zorgen dat je aan het eind van de dag met meer plezier kunt ontspannen.

10. Stel een eindtijd in, en hou je eraan

Wanneer uw werkdag stopt, stop dan.

Het is niet nodig om tot ’s avonds door te gaan met het checken van je e-mails of om aan je werk te blijven denken.

De bovenstaande tips voor thuiswerken moeten u helpen een productievere, gezondere en motiverende dag te hebben.

Als de dag erop zit, kun je je ontspannen en je concentreren op je privéleven.

Probeer als het kan ook op een normaal uur te gaan slapen, zodat u morgen weer klaar bent voor een nieuwe geweldige dag.


Thuiswerken in een tuinkantoor


 

Info: thuiswerken in een tuin kantoor | tuinkantoor prijs | kantoorunit in de tuin |

Werken vanuit huis in een tuinkantoor: Samenvatting

Als u ervoor gekozen hebt uw tuinkantoor in de buurt van het huis te zetten, zodat het altijd in de buurt is als u zich even wilt terugtrekken voor wat rust, bedenk dan dat tuinkantoren het hele jaar door gebruikt kunnen worden als ze verwarmd of geïsoleerd zijn. Met een tuinkantoor kunt u zich bezighouden met het gezinsleven en toch in de tuin werken als het weer het toelaat – perfect!

Tuinkantoren | Prijzen & Info:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Thuiswerken in een tuinkantoor - kopen

Thuiswerken in een tuinkantoor

Houten kantoor in de tuin