Ga naar de inhoud

Tuinkantoor in tuin

Tuinkantoor in tuin laten bouwen ?

Ben je op zoek naar een tuinkantoor ? Prijzen en modellen?

Voer hier je wensen voor een tuinkantoor in, en binnen de kortste keren ontvang je een vrijblijvende prijsopgave van een of meer lokale bedrijven. Deze bedrijven zijn experts in het ontwerpen en bouwen van tuinkantoren en beschikken over de vaardigheden en ervaring om jouw visie tot leven te brengen. Begin vandaag nog aan je reis naar een perfecte werkruimte in de tuin.

Tuinkantoor in tuin

Tuinkantoor in tuin

Tuinkantoor prijzen offerte

Tuinkantoor in tuin

Het aantal mensen dat thuis werkt neemt toe.

Al deze thuiswerkers hebben thuis een geschikte werkomgeving nodig en een tuinkamer zou het perfecte kantoor kunnen zijn.

Veel bedrijven omarmen een meer flexibele werkhouding en staan werknemers toe thuis te werken als dat mogelijk is.

Het kan tot grotere tevredenheid van de werknemers leiden omdat ze zonder afleiding kunnen werken, met meer flexibiliteit en ook het dure dagelijkse woon-werkverkeer vermijden.

Er is ook een toename van het zelfstandig ondernemerschap, waarbij veel mensen hun eigen bedrijfje vanuit huis beginnen.

Waarom een tuinkantoor in tuin kiezen voor een kantoor aan huis?

Naarmate de populariteit van thuiswerken toeneemt, groeit ook de behoefte aan een aparte werkomgeving, ver weg van de drukte van het hoofdhuis.

Een kantoor aan huis is één oplossing, maar misschien een nog beter idee is een tuinkantoor in tuin dat helemaal van het huis gescheiden is.

Hier zijn enkele van de redenen waarom je een tuinkantoor zou moeten kiezen voor een kantoor aan huis:

 • Toegewijde werkruimte om productief te zijn.
 • Minder afleiding en lawaai.
 • Afzonderlijke werkomgeving om werk en privé gescheiden te houden.
 • Professioneel kantoor om klanten in te ontmoeten of werkvergaderingen te houden.
 • Omgeven zijn door groen kan je humeur en productiviteit verbeteren.
 • Geen woon-werkverkeer. Als je overweegt een kantoorruimte te huren, dan bespaart een kantoor aan huis je tijd en geld op het pendelen.
Tuinkantoor in tuin

Strak tuinkantoor in tuin


Laten we de voordelen van een tuinkantoor onderzoeken:

Hoewel je misschien overweegt je bestaande woning uit te breiden om er een kantoor van te maken of een bestaande kamer te verbouwen, zijn er veel meer voordelen aan het bouwen van een speciaal tuinkantoor in tuin.

Laten we eens een kijkje nemen.

Een tuinkantoor creëert meer ruimte

In plaats van een kamer of ruimte in je bestaande woning weg te nemen om er een kantoor van te maken, creëer je met een tuinkantoor meer ruimte en laat je je bestaande woning onaangeroerd.

Je creëert een extra kamer en meer ruimte.

Tuinkantoren in tuin, hebben meerdere gebruiksmogelijkheden

Je tuinkantoor hoeft niet uitsluitend een werkkamer te zijn.

Het kan ook een plek zijn om aan de drukte van het huis te ontsnappen voor andere belangrijke taken.

Het kan ook vele andere doeleinden hebben, zoals een speelkamer of hobbyruimte.

Heb je genoeg ruimte voor een groot tuinkantoor dan kun je het splitsen in een deel kantoor en een deel hobbykamer.

In feite creëer je zo een andere kamer op je eigendom, die je in de toekomst kunt hergebruiken voor wat je maar wilt.

Leuke suggesties voor waar een tuinkantoor voor gebruikt kan worden zijn: een gymzaal, een atelier, speelkamer voor kinderen, studio-appartement, yogaruimte of logeerkamer.

Hopelijk inspireert dit je om in te zien dat ze niet gewoon een kantoor hoeven te zijn.

Ze hebben meerdere gebruiksmogelijkheden en zijn een prima investering als nuttige ruimte voor alle leeftijden, ook als je levensstijl verandert.

Voor de meeste tuinkantoren is geen bouwvergunning nodig

Als je je tuinkantoor binnen bepaalde afmetingen houdt, is het onwaarschijnlijk dat je een bouwvergunning nodig hebt.

Dit betekent dat je gewoon kunt doorgaan en je tuinkantoor zonder vertraging kunt bouwen.

Als je een plaatselijk bedrijf voor tuinkantoren inschakelt, kunnen ze je wel advies geven over de plaatselijke bouwvoorschriften.

Tuinkantoren in tuin veroorzaken minder overlast

In tegenstelling tot een aanbouw, waarvoor je een bouwvergunning nodig hebt en die je huis behoorlijk kan verstoren, is een tuinkantoor een minimum aan grondwerk en veroorzaakt het geen verstoring van je hoofdhuis.

De meeste tuinkantoren kunnen overal in de tuin geïnstalleerd worden.

Ze kunnen ook in een aantal dagen gebouwd worden, in tegenstelling tot een aanbouw of zolderverbouwing die weken of zelfs maanden kan duren.

Een tuinkantoor is goedkoper dan een aanbouw

De meeste tuinkantoren in tuin zijn een veel goedkopere optie dan een aanbouw of zolderverbouwing, zelfs als je de jouwe aanpast met een ensuite of een keukentje.

Extra’s toevoegen kost meer, maar het zal meestal nog steeds aanzienlijk goedkoper zijn dan een huisuitbreiding.

Er zijn zoveel redenen waarom een tuinkantoor in tuin een prima keuze voor je is als je vanuit huis werkt.

Tuinkantoren zijn perfect als je een toegewijde werkomgeving wilt, die ook meer waarde en ruimte aan je huis toevoegt.


Tuinkantoor in tuin bouwen

Er is nog nooit een betere tijd geweest om vanuit huis te werken.

Flexibele werktijden en de groei van nieuwe kleine bedrijfjes betekenen dat er steeds meer arbeidskrachten klaar staan om precies dat te doen en wat is een mooiere plek dan vanuit een tuinkantoor of atelier.

Hieronder vind je enkele tips voor het bouwen van je tuinkantoor, maar vergeet niet eerst met je bouwer of bouwraad te overleggen voor je iets begint.

Het tuinkantoor is een uitstekende plaats om vanuit huis te werken en er zijn veel voordelen aan deze optie.

Een kantoor uithakken in bestaande woonruimte kan moeilijk zijn, omdat er zo veel concurrerende druk op de ruimte is.

Bovendien vinden veel zelfstandigen dat ze even weg moeten uit de huiselijke omgeving waar afleiding is – de reis naar het werk, zij het een wandeling over het tuinpad, is een essentieel woon-werkverkeer dat thuis en werk gescheiden houdt.

Zorgvuldige planning

In het algemeen zullen de meeste gebouwen die door gespecialiseerde leveranciers van thuiskantoren geleverd worden voldoen aan de voorschriften voor bouwvergunningen, of er vrijstelling van krijgen.

Dit heeft te maken met het volume van het gebouw en met de totale hoogte ervan.

Een tuinkantoor in tuin mag niet meer dan 50 procent van de tuinruimte innemen.

Bouwsels mogen niet tussen het huis en de weg worden geplaatst.

Van tuinhuis tot tuinkantoor

Voor een doeltreffend tuinkantoor moet je aan isolatie denken, want dat helpt om de temperatuur in de loop van de seizoenen te regelen en de gevolgen van condensatie te voorkomen of te verminderen.

In wezen is dit wat het tuinkantoor van het tuinhuisje scheidt.

Je hebt misschien ook geluidsisolatie nodig, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Dubbele beglazing, verwarming, verlichting en aansluitingen voor water en elektriciteit verhogen het comfort en de bruikbaarheid het hele jaar door.

Veel van de bedrijven die de structuur voor een tuinkantoor leveren, zullen dergelijke diensten als onderdeel van het pakket leveren, waarbij sommige zelfs namens jou met de bouwdienst onderhandelen.

Dit levert een comfortabel en eenvoudig kantoor op, waaraan een badkamer, doucheruimte of sauna kan worden toegevoegd, zodat een ruimte ontstaat die flexibel genoeg is voor overvloedig gastenverblijf.

Licht & veiligheid

Veiligheid is een belangrijk punt, want tuinkantoren in tuin zijn een gemakkelijk doelwit voor inbrekers, omdat ze vaak op enige afstand van het huis en buiten gehoorsafstand gebouwd zijn.

Sloten op deuren en ramen, samen met een alarmsysteem dat met het huis verbonden is, zijn van het grootste belang.

Denk ook aan oriëntatie, in verband met waar in het kantoor je zult werken.

Licht op het noorden is goed omdat je dan direct zonlicht vermijdt of tot een minimum beperkt.

De tuinkantoor gebouwen zelf zijn meestal van hout, dat in geprefabriceerde panelen wordt geleverd om ter plaatse te worden gebouwd.

Sommige worden in de fabriek gebouwd en met een kraan op hun plaats gehesen.

Ze hebben een vlakke ondergrond nodig en staan op betonnen palen om direct contact met de grond tot een minimum te beperken, terwijl het gebouw zelf door een stalen frame wordt ondersteund.

Dakconstructies kunnen op maat gemaakt worden om beplanting op te nemen.

Maak een verbinding

Als je het geluk hebt om een bijgebouw te bezitten, moet je vooral denken aan de interne inrichting, het onderhoud en de isolatie.

Advies over zulke verbouwingen kun je het beste krijgen van plaatselijke architecten, die ook behulpzaam kunnen zijn bij bouwvergunningen.

Beitsen kan het effect van het gebouw verminderen, vooral als je donkerdere kleuren gebruikt, of het gebouw verbinden met andere structuren in de tuin, zoals pergola’s of prieeltjes.

Goede ondersteunende structurele beplanting kan ook helpen om het nieuwe gebouw op zijn plaats te zetten, want daardoor worden de omtrek en het silhouet verzacht.

Voor de verbinding tussen de tuin en het tuinkantoor zijn vlonders populair en geschikt, omdat ze het verhoogde niveau van de binnenvloer opvangen en passen bij de houten afwerking aan de buitenkant.

Het voorzien van een zitplaats buiten het tuinkantoor maakt de plaats in de tuin veel prikkelender, gecombineerd met glazen schuifdeuren om de kantoorruimte bij warmer weer naar de tuin te openen.

Zoals bij elke tuinonderneming is het belangrijk een ruimere visie te hebben om je investering te optimaliseren, want tuinkantoren worden steeds grotere zaken.

Belangrijke punten

 • Maak vergelijkingen tussen de verschillende tuinkantoor bedrijven, tenzij je van plan bent zelf te ontwerpen en te bouwen. Alleen al de product assortimenten variëren enorm tussen traditioneel en eigentijds, functioneel en decoratief. Heb een duidelijk idee van wat je wilt, want de keuze zal uitgebreid zijn.
 • De kosten voor een tuinkantoor variëren tussen € 800 en € 2000 per vierkante meter (ex BTW). In het algemeen is dit goedkoper dan een aanbouw bouwen. Naar het hogere eind van de markt toe begint dit onderscheid echter te vervagen. Houd rekening met het geld dat je bespaart op woon-werkverkeer, eventuele kantoorhuur enzovoort.
 • Houd bij het bespreken en uitwerken van je ideeën rekening met de toegankelijkheid van het terrein. Veel stadstuinen, bijvoorbeeld, hebben beperkte of geen toegang anders dan via het huis. Dit is meestal onpraktisch, zodat materialen en panelen met een kraan naar binnen moeten, of, indien mogelijk, door het huis heen gebracht worden. Dit kan je kosten aanzienlijk opdrijven.
 • Neem contact op met je plaatselijke bureau voor ruimtelijke ordening om uit te zoeken wat is toegestaan en wat een specifieke bouwvergunning vereist, voor je aan het project begint. Het zal je veel nuttig advies geven dat je op de lange duur geld kan besparen.

Een toenemend aantal kleine bedrijven en werknemers vestigt zich thuis. Dit wordt door velen om een aantal redenen als een steeds aantrekkelijker en haalbaarder optie gezien.

In feite wint u de tijd terug die u anders zou besteden aan het pendelen van en naar het werk.

Die tijd kan worden besteed aan iets productiefs of gewoon wat langer in bed blijven liggen.

Je bespaart enorm op reiskosten, of je die nu besteedt aan benzine of aan het openbaar vervoer.

Een kantoor aan huis kan de vorm aannemen van een reeds bestaande kamer in uw huis, of u kunt de sprong wagen en investeren in een steeds populairder wordend tuinkantoor in tuin.

Het toevoegen van waarde aan een woning met een buitengebouw zoals een tuinkantoor in tuin, wordt steeds gebruikelijker.

Hoewel we je niet zouden aanraden om een tuinkantoor of vergelijkbaar tuingebouw te kopen met als hoofddoel de waarde van je woning te verhogen, valt het niet te ontkennen dat je door dit te doen de waarde van je woning aanzienlijk verhoogt.

Investeren in een tuinkantoor in tuin zal uw eigendom in de toekomst aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, door een toename van het vloeroppervlak, een mooiere esthetiek van de tuin en de voor de hand liggende notie dat het collega-ondernemers enorm zal aanspreken.

Of voor een tuingebouw een bouwvergunning nodig is, wordt bepaald door de hoogte ervan en waarvoor het zal worden gebruikt.

Wat het gebruik betreft, als u een fulltime bedrijf runt vanuit uw tuinkantoor, dan heeft u wellicht een bouwvergunning nodig, ongeacht de hoogte.

Nogmaals, het is het beste om het zekere voor het onzekere te nemen, en daarom raden wij u aan contact op te nemen met uw lokale bouwinspectie voordat u een tuinkantoor koopt.

Hoewel dit een kostbaar proces kan zijn – vooral als uw tuinkantoor in tuin niet dicht genoeg bij uw huis ligt om een toiletsysteem op het waterleidingnet aan te sluiten – kan het installeren van een badkamer in uw tuinkamer een relatief eenvoudige klus zijn voor een ervaren loodgieter.

Lees ook: een tuinkantoor met toilet.


Tuinkantoor kopen: tips

Een hoogwaardig tuinkantoor in tuin is een verlengstuk van uw huis en heeft alle functies die een kamer binnen ook zou hebben.

Het is vooral nu belangrijk – gezien het feit dat we allemaal veel meer tijd thuis doorbrengen – om u af te vragen hoe u het meeste uit uw buitenruimte kunt halen.

Solide constructie

Tuinkantoor in tuin wordt gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsnormen om ervoor te zorgen dat u jarenlang over een comfortabele ruimte beschikt.

Elk tuinkantoor in tuin is gemaakt van massief hout en voorzien van een sterke, weerbestendige bekleding met messing en groef, zodat uw tuinkantoor bestand is tegen alle weersinvloeden.

U kunt ook kiezen voor onder druk behandeld hout, waardoor de levensduur van uw gebouw wordt verlengd en er minder houtbehandelingen nodig zijn.

Een flexibele werkruimte

Een tuinkantoor in tuin is wat u er zelf van maakt, en daarom bieden veel bedrijven u een casco tuinkantoor aan, zodat u het naar eigen wens kunt inrichten.

Een hoogwaardig tuinkantoor in tuin kan dienen als thuisstudio voor creatieven, als kantoorruimte voor freelance professionals, of als ruimte om gasten te ontvangen.

Door uw kantoorruimte buiten uw huis te verplaatsen, kunt u uw werk en privéleven beter scheiden en uw passies benaderen met de aandacht en professionaliteit die ze verdienen.

Naast de functie van het tuinkantoor als kantoor of atelierruimte, bieden tuinkantoren het alledaagse voordeel van het uitbreiden van uw opslagruimte.

Terwijl sommige houten en metalen schuren zijn gebouwd met opslag in het achterhoofd, kan een tuinkantoor ruimte bieden om tuinmeubelen of gereedschap op te slaan voor de winter en nog steeds genoeg ruimte hebben voor u om uw passies na te streven.

Als u zelfstandig ondernemer bent of een creatieve hobby heeft die te veel ruimte in uw huis in beslag neemt, zou een tuinkantoor wel eens de oplossing voor u kunnen zijn.

Kenmerken

Bij de keuze van uw tuinkantoor heeft u de keuze uit een reeks opties om het optimaal aan uw behoeften aan te passen.

Deze variëren van ramen, vloeren en deuren in verschillende stijlen, tot wand- en raamdiktes.

Met deze opties kunt u uw kantoor zo inrichten dat het het hele jaar door warm en comfortabel is, of juist licht en luchtig tijdens de zomer.

Tuinkantoor plannen

Voordat u een beslissing neemt, moet u een paar dingen in gedachten houden.

Ten eerste is het mogelijk dat u een bouwvergunning nodig heeft om een bijgebouw op uw terrein te bouwen.

Dit is afhankelijk van de gemeente, het beleid van de buurt en de reactie van uw directe buren.

Informeer bij de bevoegde instanties of u een bouwvergunning nodig hebt.

Ten tweede, denk na over hoeveel ruimte u hebt voor het tuinkantoor in tuin.

Houd niet alleen rekening met de ruimte die u nodig hebt voor het gebouw zelf, maar ook voor de betonnen basis waarop het moet worden gebouwd.

Denk ook aan de toegangspunten tot uw tuin vanaf de weg, en of er iets is dat de levering van grote materialen en bouwbenodigdheden zou kunnen verhinderen.

Een ander punt van overweging is waar u uw tuinkantoor in tuin voor wilt gebruiken.

Zoals eerder vermeld, is een tuinkantoor een veelzijdig buitengebouw dat aan verschillende behoeften kan voldoen, maar afhankelijk van wat u in de ruimte gaat doen, moet u misschien verschillende infrastructuuropties overwegen.

Heeft u bijvoorbeeld een stroombron nodig in uw tuinkantoor?

Is er geluidsisolatie of isolatie nodig?

Op welke tijdstippen van de dag bent u van plan in het kantoor te werken, en in welke richting moet de deur of het raam wijzen?

Lees ook: een tuinkantoor kopen.

Tuinkantoor | Prijzen & Info:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tuinkantoor

Tuinkantoor

Kantoor in tuin