Ga naar de inhoud

Tuinkantoor prijs

Tuinkantoor prijs & offertes

Ben je op zoek naar een tuinkantoor? Prijs van een prefab tuinkantoor?

Geef hier je specificaties voor een tuinkantoor op en ontvang onmiddellijk een gratis en vrijblijvende offerte van een of meer plaatselijke bedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken en bouwen van tuinkantoren en beschikken over de expertise en ervaring die nodig is om jouw visie werkelijkheid te laten worden. Begin vandaag nog aan je weg naar een ideale werkruimte in de tuin.

Tuinkantoor prijs offerte

Houten kantoor in de tuin

Tuinkantoren op maat

Tuinkantoor prijs

Nu steeds meer mensen permanent thuis werken, is het vinden van ideeën voor een tuinkantoor een soort obsessie geworden.

Er is ook geen teken dat het pendelen en voltijds kantoorwerk binnenkort zullen terugkeren, dus de kans is groot dat je nu je mogelijkheden voor een meer permanente kantoorruimte thuis overweegt.

Werken aan de keukentafel, een laptop op je knieën laten balanceren terwijl je op de zetel werkt of een bureau in de hoek van een slaapkamer proppen waren allemaal goed en wel als tijdelijke oplossing, maar de kans is groot dat je na meer dan zes maanden van deze opstelling wanhopig verlangt naar iets beters, rustiger en meer comfortabeler.

Proberen te werken in een druk huishouden is lastig voor de concentratie, de harmonie in het huishouden, en het bewaren van een gezonde afstand tussen werk en de rest van je leven.

Maar als je niet de luxe hebt van een aparte kamer in je huis die een speciaal thuiskantoor kan worden, hoe kun je dan de ruimte krijgen die je nodig hebt om thuis te werken?

Een kantoor in de tuin bouwen kan een schitterende oplossing zijn.

Door een klein deel van je buitenruimte op te geven, kun je een toegewijd tuinkantoor krijgen met de ruimte die je nodig hebt en een gezonde scheiding van je huiselijk leven.

Stel je voor dat je een volledig functionerende extra kamer hebt, compleet met verwarming en elektriciteit, waar je in alle rust kunt werken, plus dat je aan het eind van een drukke dag de deur kunt sluiten voor je werk.

Bekijk deze kooptips en gids voor alles wat je moet weten over tuinkantoren

Tuinkantoor prijs

Tuinkantoor prijs


Kies goede beglazing

Beglazing van vloer tot plafond, in de vorm van vaste panelen of deuren, zal het natuurlijke licht in een tuinkantoor maximaliseren, en ook het beste uitzicht over je tuin bieden als je je ogen van het scherm laat rusten.

Wees je er wel van bewust dat beglazing de mogelijkheden om je bureau en kantoor opbergmeubels te plaatsen beperkt – vooral als ze uitgebreid zijn.

Hoe zorg je ervoor dat je alles wat je nodig hebt kunt plaatsen?

Het loont de moeite om een plattegrond op schaal te maken van je voorgestelde kantoorinrichting en de plaats van al het meubilair dat je in de kamer nodig hebt aan te geven voor je een definitieve beslissing neemt.

Tuinkantoor prijs

Tuinkantoor prijs


Denk na over de stijl van het exterieur

Als je van moderne interieurs houdt en een ruimte wilt creëren die aanvoelt als een naadloos verlengstuk van je huis, ga dan voor een ontwerp dat een sterke architectonische uitstraling heeft.

Temperatuur in je tuinkantoor

Je zult goed moeten nadenken over de plaats van je tuinkantoor.

Op het zuiden gerichte deuren en ramen zorgen voor een maximum aan daglicht en warmte, maar omdat het in de zomer oververhit dreigt te raken, kan het nodig zijn zonnewering in de constructie in te bouwen om het op warme dagen aangenaam te houden.

Denk ook aan binnenjaloezieën of rolluiken, afhankelijk van de raamstijl.

Info: Tuinkantoor voordelen | tuinkantoor prijs |

Maak je ruimte op maat

Als je een nieuw gebouw in de tuin neerzet, is het de moeite waard te bedenken of je wilt dat het alleen kantoorruimte wordt, of dat je het groter wilt aanpakken en er een multifunctionele ruimte van wilt maken.

Je zou een leefruimte kunnen inlassen, zodat je tijdens de lunch even van je bureau kunt weggaan, of van plaats kunt veranderen om bijvoorbeeld te telefoneren of documenten te lezen.

Als je het niet erg vindt dat er gym-apparatuur in staat, kan het ook dienst doen als oefenruimte.

Een schuurtje afbreken om plaats te maken voor je tuinkantoor?

Kies voor een gebouw met een apart toegankelijke bergruimte voor tuingereedschap.

Ga voor een ontwerp- en bouwpakket

Als je echt een duidelijk idee wilt hebben van hoeveel je nieuwe tuinkantoor van tevoren gaat kosten, kan het een goed idee zijn om voor het ontwerp en de bouw van je nieuwe tuingebouw een beroep te doen op één enkel bedrijf.

De meeste bedrijven hebben een ruime keuze aan ontwerpen die precies aan je wensen aangepast kunnen worden en dan zorgen ze ook voor de installatie en inrichting van de nieuwe ruimte voor je.

Je krijgt ook advies over de ideale plaats voor je kantoor.

Denk na over het onderhoud

De materialen waarvan je tuinkantoor gemaakt is, bepalen hoeveel onderhoud je zult moeten doen om het in goede staat te houden.

Als het gebouw voortdurend onderhoud nodig heeft – bijvoorbeeld schilderen of beitsen – zul je ook de kosten van de producten moeten betalen en de tijd ervoor moeten uittrekken.

Zorg dat je bezittingen veilig zijn

Ben je van plan veel dure computer- en kantoorapparatuur in je nieuwe tuinkantoor op te slaan?

Je zult ervoor moeten zorgen dat je nieuwe tuingebouw goed beveiligd kan worden om het potentiële indringers zo moeilijk mogelijk te maken binnen te komen.

De tuinkantoor prijs gaat dan wel omhoog maar het is beter om in een deftig alarmsysteem te investeren.

Beslis over de inrichting

Je gaat elke dag – mogelijk – lange uren binnen de vier muren van je tuinkamer doorbrengen, dus bedenk wel wat de binnenafwerking zal zijn.

Afhankelijk van wat u wilt, kan het interieur ook bestaan uit MDF of andere platen of u kunt kiezen voor wanden van gipsplaten.

Deze kunnen dan geschilderd worden.

Leg een pad aan

Je wilt niet de halve tuin aan je voeten wanneer je uw gloednieuwe kantoor binnenkomt, dus als er geen pad is dat naar dit deel van de tuin leidt (en je hebt echt gras in plaats van kunstgras), zul je een looppad naar je nieuwe tuinkantoor moeten plannen.

Denk ook aan de vloerbedekking binnen, want hoewel een pad ervoor zorgt dat je schoenen schoner zijn dan wanneer je over het gazon zou lopen, zullen ze toch soms nat zijn.

Verschillende leveranciers zullen verschillende mogelijkheden bieden, zoals laminaat of hout, of ze kunnen het gebouw kant en klaar leveren om je eigen vloerbedekking te laten leggen.

Vermijd tapijt en kies voor gemakkelijk schoon te maken afwerkingen.

Bouw voor twee

Een tuinkantoor voor één persoon is misschien niet meer nodig nu zo veel mensen overschakelen op thuiswerken.

Maar als je gaat delen, is het de moeite waard te kiezen voor een kantoor waar je met z’n tweeën comfortabel in past.

Dit kan betekenen dat je voor je ontwerp een bouwvergunning nodig hebt, maar het is de extra kosten voor een harmonieuzer leven zeker waard.

Creëer een harmonieuze sfeer

Een tuinkantoor moet passen bij de stijl van je tuin en je huis, en je vindt zowel meer traditionele ontwerpen als eigentijdse gebouwen in het aanbod.

Denk zowel aan de afwerking aan de buitenkant als aan de algemene lijnen van het gebouw om een verband te leggen tussen je nieuwe tuingebouw en het huis

Info: tuinkantoor prijs

Ga voor hoekbeglazing voor een geweldig uitzicht

Huisuitbreidingen die aan twee kanten van de kamer open kunnen om de grenzen tussen binnen en buiten te doen vervagen, worden steeds populairder, dus waarom niet ook in je tuinkantoor dezelfde look creëren, zodat je het op zonnige dagen helemaal naar de tuin kunt openstellen?

Het houdt je ook warm en behaaglijk in de winter als het volledig geïsoleerd geleverd wordt.

Interessant: prefab tuinkantoor | tuinkantoor kopen | tuinkantoor met toilet | tuinkantoor prijs


Hoe kies je het juiste tuinkantoor

Soorten tuinkantoren

Een tuinkantoor kan een modulair of een op maat gemaakt ontwerp zijn.

Bij gespecialiseerde leveranciers vind je een enorm aanbod van modulaire tuinkantoren, en ze bieden misschien de mogelijkheid tot maatwerk.

Als je tuinkantoor voor dagelijks gebruik is zal het goed geïsoleerd moeten zijn, aangesloten op je elektriciteit en wifi, een vorm van verwarming moeten hebben, en voldoende geventileerd moeten worden.

Een ruimte die je alleen af en toe bij mooi weer gebruikt in plaats van als voltijdse werkruimte hoeft niet aan dezelfde strenge criteria te voldoen, en kan dus een goedkopere optie zijn.

Bouwvergunning voor een tuinkantoor

Vaak heb je geen bouwvergunning nodig voor een tuinkantoor en kun je het bouwen onder de toegestane ontwikkelingsregeling.

Maar afhankelijk van waar je woont, en wat je bedrijf is, kan je toch een vergunning nodig hebben.

Beveiliging van het tuinkantoor

Je zult waarschijnlijk kostbare apparatuur in je tuinkantoor hebben, dus alles van afsluiting moet veilig zijn.

Denk ook aan een alarm.

Raadpleeg ook je woonhuisverzekering, want het kan zijn dat de nieuwe ruimte niet gedekt is en dat je een gespecialiseerde tuinkantoor verzekering nodig hebt.

De kosten van je tuinkantoor

Zoek uit wat bij de aankoop inbegrepen is.

Het kan zijn dat je de basis klaar moet hebben voor de installatie van een modulair tuinkantoor.

Tuinkantoor prijs.

Tuinkantoor

Tuinkantoor


Volledig geïsoleerd tuinkantoor prijs

Een functioneel en stijlvol tuinkantoor dat niet inlevert op kwaliteit en waarde is moeilijk te vinden.

Met dat in gedachten is er een enorme keuze aan tuinkantoren en tuingebouwen beschikbaar, voor alle behoeften en budgetten.

Een levensvatbare oplossing creëren voor al je thuiswerk-behoeften was nog nooit zo gemakkelijk.

Kantoor aan huis

Ervaar het slimme tuinkantoor leven.

Beheer je werk/privé balans en verkort je ochtend pendelen tot een paar seconden en kom aan met je koffie in de hand die nog warm.

Scheid je werk en thuisleven, zodat je het beste van beide werelden krijgt.

Geïsoleerd tuinkantoor

De kans is groot dat je veel tijd in je tuinkantoor zult doorbrengen.

Of je nu hard aan het werk bent of geniet van wat vrije tijd.

Wat de reden ook is, zowel houten tuinkantoren als WPC (Wood Plastic Composite) tuinkantoren zijn volledig geïsoleerd, zodat je ze het hele jaar door kunt gebruiken.

Modern tuinkantoor

Als je zelfstandige bent, op afstand werkt of een klein bedrijf aan huis hebt, is het waarschijnlijk hoog tijd dat je investeert in een kantoorgebouw aan huis.

Met een enorme keuze aan houten tuinkantoren, WPC kantoorunits en blokhutten, vind je strakke ontwerpen en volledig functionele kantoorruimten in de openlucht die aan je behoeften voldoen.

Modern tuinkantoor.

Tuinkantoor prijs in de tuin

Verrijk je tuin en je werkleven met een slim tuinkantoor.

Tuinkantoren hebben een zeer geavanceerd daksysteem.

Sommige gebruiken een stijve kern van polyurethaanschuim (een materiaal dat een zeer lage thermische geleiding geeft) die met overlappende bekleding strak aan elkaar verbonden is in een trapeziumvormig profiel dat sterke verbindingen maakt die het binnendringen van water verhinderen.

Alles bij elkaar is het dak waterdicht, heeft het geweldige thermische eigenschappen en is het ongeëvenaard sterk.

Je moet niet op kwaliteit inboeten alleen omdat het een tuingebouw is.

De muren, vloer en geventileerde ramen zijn zo ontworpen dat ze vochtophoping tegengaan.

Deze lagen minimaliseren de overdracht van vocht via de vloer en de muren, zodat je tuinkantoor het hele jaar door een comfortabele werkomgeving is.

Info: tuinkantoor prijs

Kantoor in je tuin | tuinkantoor prijs

Je kunt je woonruimte ook uitbreiden tot in de tuin met een multifunctioneel tuinatelier.

Het kan het antwoord zijn op het verlangen naar die woninguitbreiding zonder dat er een manier is om die zonder veel kosten en opschudding te realiseren.

Het geeft je de mogelijkheid je thuiskantoorbehoeften te combineren met je favoriete hobby’s en activiteiten.

Creëer je eigen vakantiehuis die gemakkelijk bereikbaar is binnen een paar stappen van je achterdeur.

Een ruimte waar je kunt chillen, overdekt sporten of videospelletjes spelen.

Als je van fitness houdt, misschien een ruimte om in alle rust te trainen.

Beter nog, haal de luidruchtige tieners het huis uit met een leuke speelkamer.

Al deze mogelijkheden zijn mogelijk met onze slimme tuinkantoren.

info: tuinkantoor prijs

Tuinkantoor

Tuinkantoor


Tuinkantoor prijs van onderhouden

Om je houten tuinkantoor een lange levensduur te geven, is het van cruciaal belang dat je de juiste maatregelen neemt om het goed te onderhouden.

Kies je een Wood Plastic Composite (WPC) tuinkantoor, dan zal het onderhoud minimaal zijn.

Wel is het aan te bevelen de buitenmuren af en toe met warm zeepwater af te vegen om te voorkomen dat ze bevlekt raken.

Info: tuinkantoor prijs

Tuingebouw onderhouden

Verder is het scheppen van een omgeving die vochtbeheersing bevordert een belangrijk element in het onderhoud van je tuingebouw.

Zorg voor maatregelen voor het dak, de vloer, de fundering en de omringende afwatering om extra vocht te helpen afschudden en rot, schimmel en insectenplagen te voorkomen.

Bouwvergunning voor buitengebouwen

Misschien heb je precies gevonden wat je zoekt, een tuinkantoor naar je eigen smaak en afmetingen. Dat is geweldig!

Maar voor je een bestelling voor je tuingebouw plaatst, is het belangrijk je op de hoogte te stellen van de bouwvergunningen of bouwvoorschriften die in je streek van toepassing kunnen zijn.

Tuinkantoor te koop

Als je een tuinkantoor zoekt om te kopen, zorg dan dat u uw onderzoek doet.

Dit komt omdat bouwpakketten voor tuinkantoren er in alle soorten en maten zijn, voor elk budget.

Niet allemaal kunnen ze je scherp geprijsde producten bieden met een geruststellend goede kwaliteit van een plaatselijk bedrijf.

Je kunt op zoek zijn naar een klein tuingebouw als je beperkt bent in ruimte.

Tevens kun je op zoek zijn naar een groot tuinkantoor als je een multifunctionele ruimte nastreeft of een grote tuin hebt.

Tuinkantoor prijs | Leadgeneratie |


Tuinkantoor prijs

Waarom en tuinkantoor kopen?

Er zijn veel mogelijkheden om thuis te werken als je dat zelf wil. Of misschien wel het beste én het makkelijkste kan ook in de tuin. Thuiswerken in de tuin, wat klinkt dat goed! Wat is dan een tuinkantoor? Het lijkt er op één met overal evenveel ruimte zoals een aparte kamer in het huis, alleen buiten. Maar het is wel beter!

Wanneer je het verder hebt over de voordelen van een tuinkantoor dan kan je denken aan onder andere: gezellige ontmoetingsplek, genoeg ruimte om te werken en het is lekker in de buitenlucht. Hoeveel voordelen zijn er nog meer?

Voordelen van een tuinkantoor

Lees verder voor 9 voordelen van een tuinkantoor.

1. Geen woon-werkverkeer met een kantoor in de tuin

Neem uw papierwerk, laptop en andere spullen mee naar de tuin en werk daar in het weekend of wanneer u maar even vrij hebt van uw gewone werk. Als uw taken dan gedaan zijn, gaat u terug naar uw bureau thuis/werk (u hoeft niet te pendelen). Als u vanuit huis werkt overweeg dan het gebruik van een eigen tuinkantoor.

2. Een tuinkantoor bespaart geld

De kosten voor huur, elektriciteit en verwarming voor een eigen huis/kantoor zijn veel lager dan de kosten om er een in de stad te onderhouden. Een bedrag dat u waarschijnlijk binnen een jaar tijd zult besparen, omdat uw vervoer gerelateerde kosten lager zijn wanneer u thuis werk. En vergeet ook niet het hogere concentratieniveau terwijl u aan het werk bent.

3. Tuinkantoor op maat

Het gebruik van modulaire meubelen maakt een flexibele planning mogelijk, zodat iedereen zijn eigen persoonlijke ruimte binnen het kantoor kan inrichten volgens zijn wensen en behoeften. Of het nu gaat om betere verlichting, meer opbergruimte, extra stopcontacten of iets anders – op maat gemaakte meubels bieden precies de juiste oplossing, zelfs voor degenen die heel specifieke wensen hebben!

4. Een tuinkantoor geeft een professionele uitstraling

Een aantrekkelijke en goed georganiseerde ruimte ziet er professioneler uit dan een rommelige wirwar van materialen, die waarschijnlijk ook minder productief zal zijn. Daarom is het slim om te beginnen met een goede organisatie, en met de juiste uitrusting kunt u er zelfs nog een professioneel tintje aan geven.

5. Een tuinkantoor helpt om werk en privé beter te scheiden

Thuis kunt u uw werktijden strikt zakelijk houden, terwijl u op het werk even kunt uitrusten na een dag hard werken. Of u nu wilt ontspannen voor de TV of naar muziek wilt luisteren terwijl u werkt – wat in uw tuinkantoor gebeurt, blijft binnen!

6. Milieuvriendelijk werken in een tuinkantoor

De kern van groene waarden is milieuvriendelijkheid, en daartoe behoort ook het gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie voor verlichtingsdoeleinden – en tegenwoordig biedt ons assortiment tal van geschikte opties! Om het binnenklimaat te verbeteren raden wij aan ook warmte-isolatie te installeren. Dit alles resulteert in een milieuvriendelijke werkplek diehoeft de aarde niet te kosten.

7. Flexibele werktijden met een tuinkantoor

Het is heerlijk om van de zon te genieten als u in uw tuin bent – en als het tijd is voor wat frisse lucht, dan is een taak oppakken veel aangenamer als de zon door uw raam of deur schijnt! En vergeet niet dat u, als het weer het toelaat, meestal zowel bij slecht als bij goed weer buiten kunt werken. Als u optimaal wilt profiteren van alles wat de natuur te bieden heeft – ook het klimaat soms – neemt u gewoon uw laptop en andere spullen mee naar buiten! Het plaatsen van meubilair zoals banken rond een waterpartij of vijver kan een doeltreffende manier zijn om de natuurlijke verlichting te optimaliseren.

8. Efficiënter werken in een kantoor in de tuin

Onverwachte onderbrekingen zijn een veel voorkomend probleem voor wie thuis werkt. Afhankelijk van uw prioriteiten wilt u misschien de telefoon niet opnemen als die kan storen waar u mee bezig bent. Een kantoor in de tuin geeft u meer privacy en vrijheid – zelfs tijdens telefoongesprekken. Dat kan ook een positief effect hebben op de productiviteit!

9. Tuinkantoren geven uw huis meerwaarde

Tuinkantoren zijn een aantrekkelijke investering die eigendommen beter verkoopbaar maken – of dat nu is omdat ze opvallen tussen andere huizen in de omgeving, of omdat ze unieke voordelen bieden. Zelfs als u het uwe slechts af en toe gebruikt, is het toch de moeite waard om deze bijzondere ruimte aan uw onroerend goed portefeuille toe te voegen – vooral met al onze moderne inrichtingen en uitrusting die vandaag beschikbaar zijn.

Een eigen tuinkantoor kopen

Wanneer u in een kantoor werkt, kan het moeilijk zijn om een pauze te vinden van het lawaai en de afleiding. Het tuinkantoor wordt steeds populairder voor mensen die meer privacy willen en tijd om na te denken buiten hun dagelijkse taken. Een kleine buitenkamer of -ruimte die de werknemers frisse lucht en natuurlijk licht biedt, kan uw team gelukkiger en gezonder maken en de creativiteit stimuleren omdat ze het gebouw voor korte periodes kunnen verlaten. Dit helpt hen niet alleen een burn-out te voorkomen, maar verhoogt ook de productiviteit doordat ze de kans krijgen hun hoofd leeg te maken zonder de werkplek helemaal te verlaten.

Een tuinkantoor kan u milieuvriendelijk, efficiënter en meerwaarde bieden voor uw woning! U hoeft niet langer naar het werk te rijden én bespaart geld door deze investeringen in één keer aan te schaffen.

Als u op zoek bent naar een tuinkantoor voor uw bedrijf, dan hopen we dat onze gids heeft geholpen een aantal vragen te beantwoorden.

Maak gebruik van ons offerteformulier om prijzen en informatie over alle mogelijkheden voor een tuinkantoor op maat te verkrijgen.

Een tuinkantoor op maat kan een enorme investering zijn, dus we bieden het formulier aan om de kosten en andere relevante zaken te checken voordat u de tuinkamer of het tuinkantoor installeert.

Tuinkantoor | Prijzen & Info:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tuinkantoor prijs

Tuinkantoor prijs & info

Prijs tuinkantoor