Ga naar de inhoud

Tuinkantoor kopen

Een eigen tuinkantoor kopen

Wil je een eigen tuinkantoor kopen? Investeren in een prefab tuinkantoor is een slimme keuze, omdat het direct vakkundig gemaakte werkruimtes biedt. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar zorgt ook voor een duurzame structuur van hoge kwaliteit die de esthetiek en functionaliteit van je woning verbetert.

Doe op deze site een aanvraag voor een vrijblijvende prijsofferte van één of meerdere lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in tuinkantoren.

Tuinkantoor kopen

Tuinkantoor kopen

Tuinkantoor kopen

Waarom een tuinkantoor kopen?

Voor de meeste mensen is het meest vermoeiende deel van hun kantoorroutine de afstand die ze dagelijks afleggen en het verkeer dat ze tegenkomen om hun kantoor en vervolgens hun huis te bereiken.

Er zijn duizenden mensen die uren onderweg zijn alleen maar om hun kantoor te bereiken.

Tegenwoordig zijn echter steeds meer mensen begonnen met thuiswerken.

Een groot aantal bedrijven geeft hun werknemers tegenwoordig de flexibiliteit om thuis te werken.

En thuiswerken in een tuinkantoor is beslist gemakkelijker, probleemlozer en doeltreffender wanneer u over een eigen kantoorruimte beschikt.

Of u nu een bedrijf aan huis heeft of uw kantoor vanuit huis wilt runnen, u heeft een persoonlijke, gezellige ruimte nodig waar u al uw tijd aan uw werk kunt besteden zonder gestoord te worden door stofzuigers of medebewoners.

Het creëren van de juiste sfeer en omgeving om te werken is belangrijk – een echt effectieve en gemakkelijke manier om de juiste sfeer en omgeving om te werken te bereiken is het bouwen van een kantoor in uw tuin.

Een tuinkantoor kopen geeft dus veel voordelen.

U creëert meer waarde aan uw huis door een tuinkantoor te kopen

Meer ruimte creëren op een efficiënte wijze

Woninguitbreidingen zijn enorme projecten die storend kunnen zijn, overweldigend en een fortuin kosten.

Met een tuinkantoor kunt u op een snelle en probleemloze manier een extra werkruimte aan uw huis toevoegen.

Als u op zoek bent naar een tuinkantoor, een fitnessruimte of een studio, dan is het verwijderen van een slaapkamer of een andere kamer in het huis niet de meest aantrekkelijke manier om dit te doen.

Een tuinkantoor kopen betekent een volledig aparte en nieuwe ruimte die privacy biedt en volledig flexibel kan worden omgetoverd tot wat dan ook.

Hoewel een tuinkantoor misschien niet zo veel waarde aan uw huis toevoegt als een traditionele aanbouw of zolderverbouwing, is de prijs-kwaliteitverhouding tegenover de toegenomen waarde vaak veel beter dan traditionele aanbouwalternatieven.

Creëer een wow-factor aan uw tuinkantoor

Tuinkantoren zijn unieke ruimtes die een moderne en mooie toevoeging zijn aan uw huis en tuin.

Een tuinkantoor kopen genereert meer interesse indien u het huis later nog wilt verkopen.

Het hogere aantal bezichtigingen betekent meestal een snellere verkoop, en als gevolg daarvan wordt de vraagprijs meestal gehaald omdat potentiële kopers het niet willen missen.

Ondernemers en werknemers die thuis werken

Het hebben van een eigen kantoorruimte is hard op weg een essentieel kenmerk te worden voor potentiële kopers.

Het hebben van een kantoor aan huis in de tuin, weg van het huis, kan nu een onroerend goed deal maken of breken.

Mensen pendelen misschien niet meer elke dag naar kantoor, maar ze houden nog steeds van de structuur om het huis te verlaten om naar het werk te gaan.

Een tuinkantoor kopen zorgt voor die fysieke en mentale afstand tussen thuisleven en werkleven.

Fitnessfans of hobbyisten

Indien u een tuinkantoor gaat kopen, kan dit ook een andere functie vervullen. Denk bijvoorbeeld aan een extra fitnessruimte of ontspanningsruimte.

Een fitnessruimte in de tuin is een investering in uw huis en gezondheid.

Fitness-bewuste kopers zullen het voordeel inzien van een speciale ruimte om zich te concentreren op hun fitnessdoelen, zonder onderbreking (of onderbroken te worden door) andere leden van hun huishouden.

Voor hobbyisten maakt het hebben van een rustige ruimte weg van het huis om hun ambacht uit te oefenen en hun apparatuur op te slaan in de unit vaak tot hun favoriete kamer in het huis.

Een tuinkantoor kopen, betekent dus niet de je er ook daadwerkelijk moet in werken.

U kunt deze ruimte ook perfect gebruiken als ontspanningsruimte.


Tuinkantoor kopen

Een tuinkantoor kopen en gebruiken als ontspanningsruimte


Waarde toevoegen

Tuinkantoren kunnen 1,5x hun waarde toevoegen aan een huis, afhankelijk van de kwaliteit van de constructie, die de kosten van de installatie dekt.

Niet alleen trekt een tuinkamer meer kopers naar uw huis, maar een hoge kwaliteit tuinkamer kan ook de waarde van uw huis te stimuleren met 5% tot 15%.

Reken ongeveer dat de toegevoegde waarde ongeveer 1,5x de kosten van de bouwinstallatie is.

Ontdek hier wat een tuinkantoor precies is.

Een mobiel tuinkantoor kopen

Wanneer u een tuinkantoor koopt om uw bedrijf te runnen, is het de moeite waard erover na te denken of u het ooit zult willen verplaatsen of doorverkopen.

Hoewel alle tuinkantoren modulair zijn, zijn ze zeker niet allemaal verplaatsbaar.

Leveranciers van tuinkantoren die een verplaatsbaar kantoorgebouw hebben ontworpen, vermelden dit meestal op hun website.

Een andere belangrijke manier om te bepalen of het om een mobiel tuinkantoor gaat, is te zien of het interieur bepleisterd is.

Een tuinkantoor met een gepleisterd interieur wordt normaal gesproken niet als verplaatsbaar beschouwd, omdat het veel tijd zou kosten om het te demonteren en veel schade zou veroorzaken die gerepareerd zou moeten worden.

Tuinkantoor kopen met sanitaire voorzieningen

Een tuinkantoor kopen kan meer zijn dan enkel een ruimte om in te werken. Wanneer u een tuinkantoor gaat kopen

Tuinkantoren worden gebouwd voor een enorm aantal redenen, variërend van een tuinkantoor, home gym, muziek studio, work-out kamer, biljartkamer of een café in uw tuin, om er maar een paar te noemen.

Als de behoeften van mensen evolueren en veranderen, zo ook hun eisen voor wat een tuinkantoor moet omvatten.

Een populaire keuze is om een tuinkantoor te laten bouwen met een toilet en doucheruimte, waardoor de functionaliteit van uw gebouw vertienvoudigd kan worden en het klaar is voor de toekomst voor een aantal verschillende toepassingen.

Veel mensen kiezen ervoor om een toilet aan hun tuinkantoor toe te voegen om de bruikbaarheid ervan te vergroten.

Als u een tuinkantoor koopt met sanitaire voorzieningen, opent het ook de mogelijkheid om uw tuinkantoor te gebruiken als een tijdelijke logeerkamer.

Wat zijn de praktische vereisten voor de installatie van een toilet en douche?

De installatie van een toilet en een doucheruimte brengt extra kosten met zich mee vanwege de extra werkzaamheden die nodig zijn.

Gewoonlijk worden de leidingen voor een toilet en een douche aangesloten op de nutsvoorzieningen van het hoofdgebouw.

Waar mogelijk – worden de afvoeren aangesloten op uw hoofd-afvoersysteem, hiervoor kan ook een pomp nodig zijn, afhankelijk van de afstanden.

Water wordt ook aangesloten op dat van uw hoofdgebouw.

Doucheruimtes en toiletten zijn niet de enige upgrades die kunnen worden voorzien voor de tuinkantoren.

Het is ook mogelijk om een aantal extra elementen toe te voegen aan de buitenkant van het gebouw, zoals buitenverlichting, leuningen of opritten voor gemakkelijke toegang.

Binnen in uw tuinkantoor is het ook mogelijk om een aantal op maat gemaakte extra’s toe te voegen, zoals airconditioning, verwarming, internetverbinding, extra daklichten en opslagruimte.

Een tuinkantoor kopen betekent dus veel meer dan enkel een werkruimte voorzien.


Het tuinkantoor is een knusse en comfortabele werkplek voor de freelancer, zelfstandige, of incidentele telewerker.

Het tuinkantoor is uitgerust met een professioneel geïnstalleerde inrichting, meubilair, netwerkcapaciteit en internettoegang om u te helpen een maximale productiviteit te bereiken.

Een ruimte buiten het huis om uw werk te doen, of het nu voor een dag is of fulltime. Met een mooi kantoor in de tuin bent u afleiding van binnenuit kwijt en hebt u meer tijd om productief te zijn

Een goed gebouwd tuinkantoor biedt privacy, beschutting tegen alle vier de elementen en bescherming tegen brandgevaar dat vaak voorkomt in werkplaatsen en schuren die vaak worden gebruikt. Combineer dit met het gemak dat je alles bij de hand hebt: kopieermachine is dichtbij, printer staat op locatie; in de buurt zijn rekken om gadgets op te bergen; waarschijnlijk is er ruimte voor planten zodat je niet vergeet om af en toe even adem te halen.

De 5 voordelen van thuis werken in een tuinkantoor

#1 Creativiteit

Als u het werken vanuit huis al een beetje geprobeerd hebt, dan weet u dat je moet zorgen voor een aantal factoren om productief te zijn. Eén daarvan is creativiteit en ruimtelijkheid. Als je thuis werkt of in een klein administratief kantoor waar je voortdurend last hebt van de permanente blikken van iedereen die langsloopt; dan kan dit zeer belemmerend voor creativiteitsvermogen zijn. Het gevoel van vrijheid, de afwezigheid van tijdsdruk die de basis is van creativiteit en uw productiviteit zijn allemaal dingen waar je bij thuis werken niet aan hebt.

In een tuinkantoor bent u omgeven door groene planten en landelijke architectuur die rustgevend zijn. U hebt ruimte om in te bewegen; u kunt rondlopen terwijl u over iets denkt en plaatsen naast elkaar neerzetten om ideeën te combineren.

Tuinkantoor (thuis werkplek) tafel voor creatieve brainstorming met aansluitende ideeën én rondlopen om in beweging te blijven en de bloedcirculatie op gang te houden.

#2 Productiviteit

Zoals ik al eerder heb opgemerkt, is thuis werken afleiding van binnenuit kwijt. Afwezigheid van tijdsdruk en privé-afleiding kan u helpen om meer te presteren voor dezelfde hoeveelheid tijd die je aan thuis werken besteedt.

Uw creativiteit en productiviteit zouden ook geleidelijk aan kunnen groeien in de buurt van een tuinkantoor .

#3 Geld besparen

Zelfstandigen en freelancers zijn vaak afhankelijk van goedkope arbeidskrachten in het gebied waar ze tewerkgesteld zijn of over te lopen regio’s. Tuinkantoor faciliteiten helpen deze personen om geld te besparen dat anders noodzakelijk was voor een verblijf in de buurt van hun werkplek.

Tuinkantoor kost minder dan je denkt als je erover nadenkt als opstelplaats, maar misschien is er meer. Een tuinkantoor met uitzicht op de tuin of een park is een comfortabele omgeving die mensen iets extra’s geeft. Een plek om samen te werken met collega’s, of alleen aan het werk te zijn; met alle vooronderzoek en research in huis toevoegend aan de waarde ervan.

#4 Betere scheiding tussen privé en werk

Je hebt een beter work life balance met een tuinkantoor.

Mijn ervaring is dat mensen die in een tuinkantoor werken, creatiever zijn; deadlines beter halen en meer tijd overhouden voor zichzelf.

In een tuin of buitenkantoor wordt de creativiteit van uw vakgebied omgezet in ideeën die helemaal tot het einde van de dag blijven hangen.

Probeer maar eens terug te komen naar huis en opnieuw te beginnen met de vele zaken waarmee je bezig bent. Wanneer je nog steeds werkt, is het moeilijker om privé-dingen zoals afspraken, boodschappen doen, hobby’s en sociale activiteiten op tijd af te ronden.

De tuinkantoor is een geweldige uitdaging voor iedereen die in de buurt van hun werkplek woont; krijgt meer productiviteit en geld bespaart door zichzelf echt minder nodig te hebben. Een verblijf in een tuinkantoor biedt je privacy, comfort en rust om duizend dingen tegelijkertijd af te handelen – met hulp van de mensen op je team als dat nog onontbeerlijk is. Voor mensen die een grotere kantoorruimte willen, of meer comfort ervaren zodat ze wil zelfstandig werk kunnen wegwerken; dan is een tuinkantoor ongetwijfeld het ideale monster voor hun.

#5 Verblijf op eigen terrein

Niemand zoekt graag naar een plek waar uw kantoor wegens onderhoudsgebreken gesloten moet worden. Een tuinkantoor maakt het mogelijk voor u om deze moeilijkheden zoals woonruimte, onderhoud van gebouwen en tijdrovende parkeerplaatsen te voorkomen.

De ideale plek in een tuinkantoor is op eigen terrein, waardoor uw werkplek niet afhankelijk is van de eigenaar, management of beheer.

Een tuinkantoor houdt kosten en problemen tegen om warmte- als zonneschade, vandalisme of onderhoud aan te pakken

Wat is een tuinkantoor

Een tuinkantoor is een kantoor in een tuin. Dit is een populaire keuze voor mensen die van thuis uit werken en behoefte hebben aan een zekere afscheiding van hun werkruimte. Het idee achter dit soort kantoor is dat u nog steeds kunt genieten van de voordelen van het buiten zijn, terwijl u ook toegang hebt tot uw computer of andere werkplek apparatuur. Het is ook populairder geworden omdat bedrijven zoeken naar manieren om hun kantoren milieuvriendelijker te maken, wat meestal betekent dat er binnenshuis minder ruimte nodig is

Een typisch tuinkantoor wordt ingericht met bureaus, stoelen, archiefkasten en boekenkasten om al het nodige materiaal voor efficiënt thuiswerken in op te bergen, zonder aan comfort of stijl in te boeten – er kan bijvoorbeeld een kleine koelkast in zitten als u van plan bent er te gaan lunchen!

De meeste tuinkantoren hebben ook een uitgebreide zitkamer, waar u bijvoorbeeld bezoekers gezelschap kunt houden en alles kunt bespreken wat in het openbaar niet gepast is.U hebt vrij veel keuze op het gebied van de inrichting en bent daardoor niet beperkt tot een standaard tuinkantoor. Het is mogelijk om bijvoorbeeld ruimte te maken voor een zwembad

  1. Bouw een kantoor in de tuin
  2. Creëer een werkruimte in de buitenlucht
  3. Gebruik planten als decoratie voor uw werkruimte
  4. Voeg opbergruimte toe om alles georganiseerd en toegankelijk te houden
  5. Investeer in een goede bureaustoel, ergonomisch indien mogelijk
  6. Zoek de juiste verlichting voor uw behoeften

1. Waarom heb je een tuinkantoor nodig?

Thuiswerken heeft niet alleen veel voordelen, maar u houdt ook elke dag vijf vrije uren over voor vrienden en familie. Maak gebruik van de mogelijkheden van uw huis door de grootste kamer op aarde in te richten: een tuinkantoor! Eén manier is vanuit uw eigen rolstoel. Creëer een omgeving waar gewerkt kan worden in alle weersomstandigheden en zo rommelig als u maar wilt (binnen redelijke grenzen!). Maak gebruik van je huis met een professioneel geïnstalleerd bureau dat handig in de buurt staat van die goed gedraineerde potten met kleurrijke planten die over de randen uitlopen. Nodig de vroege ochtendzon uit in de ruimte door middel van vloeiende gordijnen, zodat je fris kunt beginnen terwijl het zijn licht schijnt op alle oppervlakken; zen in vrede om je te concentreren op nieuwe projecten terwijl je luistert

2. Hoe uw tuinkantoor inrichten

Het is geen geheim dat de moderne werknemer een digitale nomade is die vanuit huis verbonden moet blijven, en omdat er altijd en overal gewerkt wordt, wil je er zeker van zijn dat je kantoor er professioneel en up-to-date uitziet. Een bureau verfraaien met planten is niet alleen visueel interessant, maar brengt ook frisse lucht in de kamer. Het geeft u ook een deel van het buitengevoel terwijl u zich toch in uw huis bevindt. Ook kun je het tuinkantoor aanpassen aan de behoeften van de werknemer, door bijvoorbeeld een design bureaustoel met een hoog zitcomfort te kiezen. Ook kun je het interieur van de tuinkantoor aanvullen met bijvoorbeeld boekenkasten en archiefkasten. Alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat jouw tuinkantoor ideaal is ingericht, is online te vinden.

3. Tips voor tuinkantoren

Een kantoor in uw tuin inrichten kan heel wat voordelen bieden. Als u niet helemaal zeker weet waar te beginnen, dan hebben wij een paar tips voor u!

Het opzetten van een kantoor in uw tuin kan een veelheid aan voordelen bieden, omdat het open ruimtes biedt die creativiteit en samenwerking aanmoedigen. U kunt zich concentreren op uw taken zonder afleiding, terwijl u ook kunt profiteren van de subtiele schoonheid van de natuur om u heen. Of u nu uw huidige tuin wilt omtoveren tot een werkruimte of dat dit iets nieuws is voor u, neem eerst een kijkje bij onze tips hieronder.

4. Wat kost een tuinkantoor?

Wat kost een tuinkantoor?

Stel u voor dat u uw eigen bedrijf runt. U verdient als werknemers wat u bent: een ondernemer met een team dat op hen vertrouwt voor begeleiding en groei. Maar zonder voldoende ruimte in hun huis of kantoor – of gebrek aan geld om het aan te schaffen, zelfs als ze de ruimte hadden – ben je overgelaten aan het hoppen tussen coffeeshops, het vinden van een andere ontmoetingsplaats, of het proppen van je hele team in één kamer als het werk te snel komt.

Als u een freelancer of een werknemer bent, is de kans groot dat uw werkplek niet op dezelfde plaats is als uw huis. Als u in een gebied woont met strenge winters en lang woon-werkverkeer, is het misschien tijd om een tuinkantoor te overwegen. Een tuinkantoor biedt werknemers en freelancers alle voordelen van thuiswerken, zonder dat zij ook maar iets van hun voordelen op het werk hoeven op te offeren. Het is meer dan alleen een plaats om te werken; het is ook een plaats waar men van wat frisse lucht kan genieten terwijl men creatief bezig is of werkt achter de computer.

5. Werknemers een plezier doen met een tuinkantoor

De beste manier om werknemers gelukkig te maken is niet een espressomachine of een pingpongtafel in de pauze ruimte. Het is hen voorzien van hun eigen tuinkantoor!

Werkt u ook graag buiten? Snakt u naar de frisse lucht en de zon, ver weg van de tl-verlichting? Zo ja, waarom zou uw bedrijf dan anders zijn? Een tuinkantoor kan het moreel van de werknemers verbeteren doordat zij buiten kunnen werken en zich dichter bij de natuur kunnen voelen. Werknemers die gelukkiger zijn, zijn productiever. Als u dus wilt dat uw personeel op zijn best presteert, geef hen dan een ruimte waar ze elke dag met plezier zullen binnenkomen: investeer in tuinkantoren.

Het is moeilijk om gelukkig te zijn op het werk als u de hele dag in een kantoor vastzit. Een tuinkantoor kan daar inderdaad verandering in brengen! Werknemers krijgen een natuurlijke en aangename ruimte buiten het gebouw, waar ze terecht kunnen voor frisse lucht, zonneschijn, en een pauze van hun bureau. Gelukkige werknemers zijn de beste werknemers, dus geef ze wat ze nodig hebben – een plek om tijdens hun werkdag te ontsnappen!

Conclusie: koop een tuinkantoor

Als u op zoek bent naar een tuinkantoor en meer informatie nodig hebt, dan is dit wat we tot nu toe hebben ontdekt. Of uw werknemers nu op zoek zijn om productief te zijn of wat downtime na het werk hebben, het hebben van een plek buiten hun huis zal hen gelukkig maken. Kantoren met groen en natuurlijk uitzicht zorgen voor een extra mentale boost die kan helpen de stress van lange werkdagen te verlichten. Hoeveel kost het? De prijzen variëren naargelang de grootte. Vraag vandaag nog een offerte aan om te weten te komen hoeveel het kost om uw eigen groene plek te creëren.

Tuinkantoor kopen | Prijzen vergelijken:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Tuinkantoor kopen

Tuinkantoor kopen

Tuinkantoor kopen