Ga naar de inhoud

Houten tuinkantoor

Houten tuinkantoor: prijzen

Ben je op zoek naar een houten tuinkantoor? Een kantoor in de tuin in hout is de ideale werkplek om thuis te werken in alle rust.

Doe hier snel je aanvraag en ontvang een vrijblijvende prijsofferte van één of meerdere lokale bedrijven die gespecialiseerd zijn in tuinkantoren.

Houten tuinkantoor

Houten tuinkantoor

Tuinkantoor prijzen offerte

Houten tuinkantoor

Eerst en vooral wat is een houten tuinkantoor.

Een houten tuinkantoor is een op zichzelf staand gebouw in uw tuin. Deze gebouwen zijn modern en uniek en vormen een geweldig alternatief voor de traditionele uitbreidings-/verbeteringsmethoden van uw huis.

Houten tuinkantoren zijn ook ontworpen voor kwaliteit en gebouwd voor gebruik het hele jaar door.

De gebouwen worden gebouwd met hoogwaardige materialen, complexe isolatielagen en afgewerkt met een mix van natuurlijke en composiet elementen.

Voor tuinkantoren is over het algemeen geen bouwvergunning nodig, aangezien ze binnen uw toegestane ontwikkelingsrechten vallen.

Deze gebouwen worden geclassificeerd als “bijgebouwen” vanwege hun ontwerp en constructie, waardoor ze een probleemloze manier zijn om extra woonruimte te creëren.Voor wat wordt een houten tuinkantoor allemaal gebruikt?

Waarvoor wordt een tuinkantoor gebruikt?

Een tuinkantoor is meer dan wat de naam beschrijft.

Een tuinkantoor is een tuingebouw dat het hele jaar door voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Vrijstaand van uw huis, is een tuinkantoor een perfecte ruimte voor totale privacy en focus – waardoor het een uitstekende keuze is voor een kantoor aan huis.

Tuingebouwen zijn het perfect voor elk gebruik. Fitnessruimte, bioscoopzaal, gastenkamer, kunstatelier en meer….

Werken in een tuinkantoor

Een houten tuinkantoor is een professionele werkruimte die u de ruimte geeft om u in alle privacy te concentreren.

Als u uw kantoor gescheiden houdt van uw huis, kunt u het kantoor aan het eind van de dag achterlaten en genieten van uw tijd thuis, vrij van werkstress.

Het evenwicht tussen werk en privéleven is zo belangrijk, en ongetwijfeld zal de rest van uw gezin er ook van profiteren als u uw werk en privéleven gescheiden houdt.

Vrije tijd in je extra ruimte

Uw houten tuinkantoor kan uw ruimte voor vermaak en vrije tijd worden.

Welke ruimte u ook zou willen hebben in uw huis, maar waar u geen ruimte voor heeft, een tuinkantoor kan uw oplossing zijn.

Een voorbeeld is een fitnessruimte in de tuin – tuingebouwen uitgerust voor dit doel zijn een geweldige manier om zich te concentreren op uw fitness doelen zonder nieuwsgierige ogen, en het is ook een gezonde ruimte om te oefenen in dat is ook veilig.

Lees ook: een modern tuinkantoor.


Houten kantoor in de tuin

Om een geweldig houten tuinkantoor of simpelweg een bijgebouw te bekomen moet u met een aantal factoren rekening houden.

lees ze hier:

1. Kies geweldige beglazing

Beglazing van vloer tot plafond, in de vorm van vaste panelen of deuren, maximaliseert het natuurlijke licht in een tuinkantoor, en biedt het beste uitzicht op uw tuin wanneer u uw ogen van het scherm haalt.

Houd er wel rekening mee dat de beglazing de mogelijkheid om uw bureau en opbergmeubelen te plaatsen zal beperken, vooral als het een grote ruimte is.

Hoe zorg je ervoor dat alles wat je nodig hebt in de ruimte past? Het is de moeite waard om een plattegrond op schaal van uw kantoorontwerp te maken en de plaats te markeren van al het meubilair dat u in de ruimte nodig zult hebben voordat u een definitieve beslissing neemt.

2. Overweeg de stijl van de buitenkant

Modulaire tuinkamer gebruikt als kantoorruimte thuis

Als u van moderne interieurs houdt en een ruimte wilt creëren die aanvoelt als een naadloos verlengstuk van uw huis, ga dan voor een ontwerp met een sterke architecturale uitstraling.

3. Koeling in je tuinkantoor

Denk goed na over de positie van uw tuinkantoor.

Op het zuiden gerichte deuren en ramen maximaliseren het daglicht en de warmte, maar omdat er in de zomer een risico op oververhitting bestaat, moet een houten tuinkantoor op deze manier worden afgeschermd om het op warme dagen comfortabel te houden.

Een scherm dat dienst doet als zonnewering is een groot pluspunt.

Overweeg ook of rolluiken, afhankelijk van de raamstijl.

4. Bepaal de grootte van je tuinkantoor

Als u een nieuw gebouw in de tuin gaat neerzetten, is het de moeite waard om te bedenken of u het alleen als kantoorruimte wilt gebruiken, of dat u het groter wilt aanpakken en er een multifunctionele ruimte van wilt maken.

U kunt bijvoorbeeld een leefruimte creëren waar u tijdens de lunch even weg kunt van uw bureau, of een andere stoel om telefoongesprekken te voeren of documenten te lezen.

Als u geen bezwaar heeft tegen fitnessapparatuur, kunt u het ook gebruiken als fitnessruimte.

5. Design tuinkantoor

Als je echt een duidelijk idee wilt hebben van hoeveel uw nieuw houten tuinkantoor van tevoren zal kosten, kan het een goed idee zijn om één organisatie te laten kijken voor het ontwerp en het bouwen ervan.

De meeste bedrijven hebben een breed aanbod aan ontwerpen die kunnen worden aangepast aan uw exacte behoeften en dan zullen ze ook zorgen voor het installeren en inrichten van de nieuwe ruimte voor u.

U krijgt ook advies over de ideale locatie voor uw kantoor.

6. Onderhoud van een kantoorunit

De materialen waarvan uw houten tuinkantoor is gemaakt, zullen bepalen hoeveel onderhoud u moet plegen om het in goede staat te houden.

7. Bewaar uw spullen veilig

Bent u van plan om veel dure computer- en kantoorapparatuur in uw nieuw houten tuinkantoor op te slaan? Dan moet u ervoor zorgen dat uw nieuwe tuinkantoor goed beveiligd kan worden om het potentiële indringers zo moeilijk mogelijk te maken om binnen te komen.

Wilt u extra veiligheid voor uw gemoedsrust? Het is de moeite waard om te investeren in een van de beste beveiligingscamera’s om uw nieuw houten tuinkantoor in de gaten te houden.

8. Ga voor een dak oversteek

Een tuinkantoor ontwerp met een dak oversteek kan erg nuttig zijn en het gebouw er goed uit laten zien.

Het is een plek om te schuilen als u het kantoor ’s morgens opent of ’s avonds sluit en de regen valt.

U kunt hem ook open laten staan als het weer niet helemaal droog is, maar u toch wilt profiteren van maximale energetische frisse lucht in uw werkruimte.

9. Kies een tuinkantoor om af en toe in te werken

Als u niet het hele jaar door van thuis uit werkt, kunt u misschien geld besparen door te kiezen voor een houten tuinkantoor in plaats van een volledig geïsoleerd tuinkantoor met dubbele beglazing.

Op die manier kunt u nog steeds buiten werken en profiteren van de frisse lucht, het natuurlijke licht en de rustige omgeving tijdens de warmere maanden van het jaar, plus het zal verdubbelen als een ontspanningsruimte.

10. Interieur van je tuinkantoor

U zult elke dag mogelijk lange uren doorbrengen binnen de vier muren van uw tuinkantoor, dus overweeg zorgvuldig wat de afwerking van het interieur zal zijn.

Afhankelijk van uw leverancier kan het interieur ook worden afgewerkt met MDF of andere platen, lambrisering, of u kunt kiezen voor gipsplaten.

11. Aanleg van een pad

U wilt niet de halve tuin in uw gloednieuwe kantoor aan uw voeten brengen, dus als er geen pad is dat naar dit deel van de tuin leidt, moet u een looppad naar je nieuwe tuinkantoor plannen.

Denk ook aan de vloerbedekking binnen, want hoewel een pad ervoor zorgt dat uw schoenen schoner zijn dan wanneer u op het gazon zou lopen, zullen ze toch soms nat worden.

12. Tuinkantoor voor meerdere personen

Een tuinkantoor voor één persoon is misschien niet meer nodig nu zo veel mensen overstappen op thuiswerken.

Maar als u een kantoor deelt, is het de moeite waard om er een te kiezen waar u met z’n tweeën comfortabel in kunt zitten.

Dit kan betekenen dat u een bouwvergunning nodig heeft voor uw ontwerp, maar het is zeker de extra kosten waard voor een harmonieuzer leven.

13. Sfeer in je tuinkantoor

Een tuinkantoor moet in harmonie zijn met de stijl van uw tuin en huis, en u vindt zowel meer traditionele ontwerpen als eigentijdse ontwerpen in het aanbod.

Overweeg zowel de afwerking aan de buitenkant als de algemene lijnen van het gebouw om een link te creëren tussen uw nieuw houten tuinkantoor en het huis.

14. Ga voor hoekbeglazing voor een geweldig uitzicht

Woninguitbreidingen die aan twee kanten van de kamer kunnen worden geopend om de grenzen tussen binnen en buiten te vervagen, worden steeds populairder, dus waarom niet dezelfde look creëren in uw houten tuinkantoor, zodat u het op zonnige dagen volledig naar de tuin kunt openen?

Het zal u ook warm en gezellig houden in de winter, want het is volledig geïsoleerd.

Tuinkantoor in hout | Prijzen & Info:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Houten tuinkantoor

Houten tuinkantoor

hout tuinkantoor

Tuinkantoor België