Ga naar de inhoud

Design tuinkantoor

Design tuinkantoor kopen? Thuiswerken kan een uitdagende en vermoeiende ervaring zijn, vol afleidingen. Maar stel je eens voor dat je een speciale ruimte hebt, ver weg van de chaos van de drukke file. Een toevluchtsoord alleen voor je werk, ongestoord door wie dan ook. Het lijkt misschien een verre droom, maar dat hoeft het niet te zijn.

Met de toenemende populariteit van werken op afstand is er een nieuw concept ontstaan: het tuinkantoor. Het spannende nieuws is dat je de vrijheid hebt om je tuinkantoor of tuinbureau zo aan te passen dat het perfect past bij je behoeften en persoonlijke stijl.

Er zijn tal van fantastische manieren om je eigen design tuinkantoor een persoonlijk tintje te geven.

Design tuinkantoor

Tuinbureau of tuinkantoor kopen

Als je een tuinbureau of tuinkantoor met een goed ontwerp koopt bij een plaatselijke verkoper, zijn er verschillende belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden:

 • Ruimte: Zorg ervoor dat je voldoende ruimte in je tuin hebt voor het bureau dat je van plan bent te kopen. Je wilt niet eindigen met iets dat niet past of je buitenruimte te vol maakt.
 • Budget: Bepaal je budget. Zo kun je je opties beperken en voorkom je dat je te veel uitgeeft voor je tuinbureau of kantoor.
 • Ruimtelijke ordeningsregels: Controleer de plaatselijke bouwvoorschriften. In sommige gebieden zijn vergunningen nodig voor bepaalde soorten bijgebouwen in de tuin.
 • Verwarming en isolatie: Als je van plan bent om je tuinkantoor het hele jaar door te gebruiken, overweeg dan verwarming en isolatie. Dit maakt je ruimte comfortabeler tijdens de koudere maanden.
 • Materiaal: Tuinbureaus kunnen gebouwd worden van hout, baksteen, metaal of zelfs kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus kies er een die past bij je behoeften en voorkeuren.
 • Ontwerp en proportie: Zorg ervoor dat het ontwerp van je tuinkantoor je huis en tuin aanvult. Het moet in verhouding zijn met de rest van je woning.
 • Werkruimte: Denk na over de hoeveelheid werkruimte die je nodig hebt in je bureau. Als je een laptop gebruikt, heb je misschien minder ruimte nodig dan iemand die meerdere beeldschermen gebruikt.
 • Bezoek showrooms of vraag offertes aan: Het is een goed idee om een showroom te bezoeken om een idee te krijgen van hoe de verschillende maten tuinkantoren eruit zullen zien als ze eenmaal ingericht zijn.
 • Extra kosten: Houd rekening met extra kosten zoals inrichting, meubilair en installatie.
 • Volledig opgebouwde voorbeelden van tuinkantoren: Bekijk volledig gebouwde voorbeelden van tuingebouwen voordat je tot aankoop overgaat. Zo krijg je een beter idee van wat je kunt verwachten.

Onthoud dat het er niet alleen om gaat een tuinkantoor te vinden dat er goed uitziet, zoals een design tuinkantoor – het moet ook functioneel zijn en geschikt voor jouw specifieke behoeften.


Hier heb je 5 manieren om tuinkantoor te personaliseren:

Ga naar: Design tuinkantoor MeubilairDesign tuinkantoor KleurenDesign tuinkantoor VerlichtingDesign tuinkantoor DecoratiesDesign tuinkantoor OpbergruimteJouw eigen design

Ben je op zoek naar een andere omgeving voor je werk? Eentje die je zelf kan inrichten zoals jij dat wilt.

Overweeg jouw tuinkantoor. Vraag hier vrijblijvend offertes aan om tuinkantoren te vergelijken.

1. Design tuinkantoor: Meubilair

Het eerste wat je zou willen doen is zorgvuldig meubilair kiezen dat perfect past bij je persoonlijkheid, stijl en comfort. Omdat een tuinkantoor draait om het creëren van een comfortabele en persoonlijke werkruimte, is het belangrijk dat je meubels jouw unieke smaak en voorkeuren weerspiegelen. Kies een bureau dat voldoende ruimte biedt voor je werkbenodigdheden, een stoel die ergonomische ondersteuning biedt voor lange uren van productiviteit en een boekenplank die niet alleen je boeken organiseert maar ook een vleugje esthetiek toevoegt aan je kantoor.

Overweeg ook om een comfortabele bank of relaxfauteuil toe te voegen aan je tuinkantoor. Deze gezellige zitmogelijkheid kan dienen als een perfecte plek om even te pauzeren, te ontspannen en te verjongen als je wat vrije tijd nodig hebt. Het kan ook een geweldige manier zijn om je werkhouding af te wisselen en een andere omgeving te creëren tijdens lange werksessies.

Bij het kiezen van meubilair voor je tuinkantoor moet je prioriteit geven aan kwaliteit en duurzaamheid. Kies voor meubels die lang meegaan en bestand zijn tegen de elementen buiten. Dit zorgt ervoor dat je meubels in uitstekende staat blijven en je werkruimte jarenlang zullen verbeteren.

Vergeet niet om aandacht te besteden aan de esthetiek van je meubels. Overweeg om meubels te kiezen die naadloos passen bij de natuurlijke omgeving van je tuin. Kies voor aardetinten, natuurlijke materialen en minimalistische ontwerpen die een harmonieuze en uitnodigende sfeer creëren in je tuinkantoor.

Tot slot, zorg ervoor dat je je werkruimte een persoonlijk tintje geeft met decoratieve elementen die je inspireren en motiveren. Voeg kunstwerken, planten of persoonlijke herinneringen toe die je interesses en passies weerspiegelen. Deze persoonlijke accenten zorgen er niet alleen voor dat je tuinkantoor uitnodigender aanvoelt, maar dragen ook bij aan een positieve en inspirerende werkomgeving.

Design tuinkantoor

2. Design tuinkantoor: Kleuren

Kleuren spelen een cruciale rol bij het creëren van een aantrekkelijke en productieve werkruimte. Door zorgvuldig de kleuren voor je binnenmuren te kiezen, kun je een omgeving creëren die comfort, creativiteit en productiviteit bevordert.

 • Gedempte tinten: Overweeg om te kiezen voor gedempte blauw-, groen- en grijstinten. Deze kleuren hebben een kalmerend effect en kunnen helpen om een serene en geconcentreerde sfeer op je werkplek te creëren. Ze zijn perfect voor mensen die de voorkeur geven aan een subtiele en ingetogen omgeving.
 • Gedurfd en helder: Als je iemand bent die gedijt in een levendige en energieke werkruimte, ga dan voor gedurfde en heldere kleuren zoals oranje, geel of zelfs rood. Deze kleuren kunnen een gevoel van opwinding geven en je creativiteit stimuleren, waardoor je werkruimte een levendige en inspirerende plek wordt.
 • Persoonlijke stijl: Bij het kiezen van kleuren voor je werkplek is het belangrijk om kleuren te kiezen waar je van houdt en die je persoonlijke stijl weerspiegelen. Of je nu de voorkeur geeft aan een minimalistische aanpak of jezelf graag uitdrukt door middel van levendige tinten, het belangrijkste is om een ruimte te creëren die bij je past en die je algehele werkervaring verbetert.
 • Balans en harmonie: Houd in gedachten dat het bereiken van een evenwichtig en harmonieus kleurenschema cruciaal is. Experimenteer met verschillende kleurencombinaties om de juiste balans te vinden tussen stimulerende en kalmerende tinten. Onthoud dat een goed ontworpen en doordacht gekleurde werkruimte een aanzienlijke invloed kan hebben op je stemming, focus en productiviteit.

3. Design tuinkantoor: Verlichting

De juiste verlichting is niet alleen belangrijk voor je productiviteit en algemene gezondheid, maar kan ook je stemming en welzijn aanzienlijk beïnvloeden. Bij het inrichten van je werkplek is het essentieel om rekening te houden met verschillende aspecten om een optimale verlichtingsomgeving te creëren.

Een manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van natuurlijk licht en dwarsventilatie. Plaats je werkplek in de buurt van een raam om de hoeveelheid natuurlijk licht die de kamer binnenkomt te maximaliseren. Dit zorgt niet alleen voor een goed verlichte omgeving, maar stelt je ook in staat om contact te maken met de buitenwereld en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Om je verlichting verder te verbeteren, kun je overwegen om gordijnen te kopen. Deze gordijnen kunnen schitteringen verminderen en het binnenkomende natuurlijke licht filteren, waardoor een zachtere en meer diffuse verlichting ontstaat. Bovendien voegen ze ook een vleugje elegantie en privacy toe aan je werkplek.

Naast natuurlijk licht kan ook omgevingsverlichting en taakverlichting de algehele verlichtingservaring sterk verbeteren. Sfeerverlichting, zoals lampen, kunnen zorgen voor een warme en gezellige sfeer, waardoor je werkruimte uitnodigender en comfortabeler wordt.

Taakverlichting daarentegen richt zich op specifieke gebieden waar je meer licht nodig hebt, zoals je bureau of leeshoek. Door deze verschillende verlichtingsbronnen te combineren, kun je een harmonieuze mix van natuurlijk en kunstlicht creëren die past bij jouw specifieke behoeften.

Onthoud dat een goed verlichte werkplek niet alleen je productiviteit verhoogt, maar ook bijdraagt aan je algehele welzijn. Neem de tijd om je verlichtingsopties zorgvuldig te overwegen en creëer een omgeving die comfort, focus en ontspanning bevordert.

Design tuinkantoor verlichting

4. Design tuinkantoor: Decoraties

Decoraties zijn niet alleen een manier om je kantoor in de tuin een persoonlijk tintje te geven, maar ze voegen ook karakter toe en creëren een uitnodigende omgeving. Overweeg om wat kunstwerken of familiefoto’s op te hangen die een sentimentele waarde hebben en die een vleugje vertrouwdheid en warmte in de ruimte brengen. Daarnaast kan het toevoegen van zorgvuldig gekozen planten een natuurlijke en rustgevende sfeer introduceren, waardoor het buitenleven naar binnen wordt gehaald en een gevoel van rust wordt bevorderd.

Om de esthetiek verder te verbeteren kun je de ruimte versieren met gordijnen die het algemene thema aanvullen, vloerkleden die comfort bieden onder de voeten, of zelfs een stijlvol behang dat een vleugje kleur of patroon toevoegt. Door aandacht te besteden aan deze details kun je je tuinkantoor omtoveren tot een visueel aangenaam en inspirerend toevluchtsoord.

Bureau in de tuin

5. Design tuinkantoor: Opbergruimte

Tot slot is het bij het inrichten van je tuinkantoor van cruciaal belang dat je voldoende opbergruimte hebt voor al je werkbenodigdheden. Overweeg om stevige en functionele planken, boekenkasten of kasten te installeren waarin je je dossiers, boeken en kantoorbenodigdheden kunt opbergen, zodat ze netjes georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk blijven.

Daarnaast kun je een vleugje persoonlijkheid aan je ruimte toevoegen door er unieke opbergoplossingen in te verwerken, zoals vintage hutkoffers of stijlvolle manden, die niet alleen een praktisch doel dienen maar ook bijdragen aan de algehele esthetische aantrekkingskracht van je werkruimte. Door aandacht te besteden aan deze details kun je een goed uitgerust en visueel aantrekkelijk tuinkantoor creëren dat productiviteit en professionaliteit bevordert.


Jouw eigen design van een tuinkantoor

Het maken van een tuinkantoor is een spannende en artistieke onderneming. Door deze vijf methoden te gebruiken om je ruimte aan te passen, kun je een praktische en gezellige werkruimte creëren die jouw unieke stijl en persoonlijkheid weerspiegelt. Vergeet niet dat je tuinkantoor je persoonlijke heiligdom is, waardoor je de vrijheid hebt om het precies naar jouw smaak in te richten!

Ontwerp Tuinkantoor: Tips om je ruimte te personaliseren

 • Het personaliseren van je werkruimte is essentieel voor productiviteit en comfort.
 • Kies meubels, kleuren, verlichting, decoraties en opbergoplossingen die jouw stijl weerspiegelen.
 • Je kunt kiezen voor gedempte of felle kleuren, natuurlijk licht en comfortabele stoelen.
 • Decoreer met persoonlijke foto’s, elegant behang en rustgevende planten.
 • Gebruik unieke opbergoplossingen om al je werkbenodigdheden te organiseren.
 • Creëer een tuinkantoor dat past bij je persoonlijkheid en comfort.
 • Maak thuiswerken prettiger en productiever..:

Design tuinkantoor – jouw eigen tuinkantoor | Prijzen & Offerte Aanvragen:

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Design tuinkantoor grote tuin